PÇ-1 | Türk mutfak kültürüne ve inceliklerine hâkim olacaklardır. |
PÇ-2 | Asya, Avrupa ve Amerika mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilecek, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabileceklerdir. |
PÇ-3 | Besin ve kimya arasındaki ilişkiyi anlayacak böylece besinin hazırlama ve pişirme süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini algılayacaklardır. |
PÇ-4 | Teknolojik gelişimlerin yiyecek üretimine olan etkileri kavrayacak ve uygulayacaklardır. |
PÇ-5 | Gıda hijyen ve güvenliğini sağlayarak insan sağlığını korunmasına katkıda bulunacaklardır. |
PÇ-6 | Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilecek ve uygulayacaklardır. |
PÇ-7 | Pazarlama kavram ve yöntemlerini yiyecek ve içecek sektörü ihtiyaçlarına göre uygulama becerisi kazanacaklardır. |
PÇ-8 | Çeşitli organizasyon, toplantı ve ziyafetlerin planlanması ve yönetimi hakkında bilgi sahibi olacaklardır. |
PÇ-9 | Çeşitli pişirme yöntemlerini bilecek ve uygulayacaklardır. |
PÇ-10 | Yiyecek içecek işletmelerinde bütçeleme; menü planlaması ve geliştirme konularına hakim olacaklardır. |
PÇ-11 | Yiyecek içecek üretimi ile ilgili aşamaları ve kontrolü ayrıca bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında bilgi sahibi olacaklardır. |
PÇ-12 | Yeme-içme kültürü, son trendler ve yapılabilecek yenilik çalışmalarını yakından takip edecek, girişimcilik kavramını tanıyacaklardır. |
PÇ-13 | Bir restoranın veya bir yiyecek üretimi tesisinin üretim ve hizmet alanlarının planlanması, tasarımı, çizimi, ekipman temini ve iç mekan tasarımını yapabileceklerdir. |
PÇ-14 | Alkollü ve alkolsüz içeceklerin tarihçesi ve hazırlanışını bileceklerdir. |
PÇ-15 | Sunum ve servis tekniklerini bilecek ve uygulayacaklardır. |
PÇ-16 | Gıdaların duyusal analizi konusunda bilgi sahibi olacak böylece ürünün amaçlanan kaliteye uygunluğunun değerlendirmesini yapabileceklerdir. |
PÇ-17 | Etkili iletişim kurma tekniklerine hakim olacaklardır. |