Bu dönem boyunca öğrencilerimize orta seviyede bir İngilizce bilgisi kazandırılarak günlük yaşamda karşılaşacakları çeşitli konular hakkında akıcı bir şekildek konuşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar
XXX Ders Adı...
Eş Koşullar
XXX Ders Adı...
Özel Koşullar
Öğrencilerimizin bu dersi alabilmesi için Yabancı Dill III ve IV dersinden başarılı olmaları gerekmektedir.
Ülkenizdeki insanlar hakkında konuşma; selamlaşma gelenekleri
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
2. Hafta
İnsanların kim olduğunu açıklama; yanlış anlaşılmaları düzeltme
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
3. Hafta
Geçmişinizden bahsetme; turizim hakkında konuşma; nesneleri tarif etme
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
4. Hafta
Bir anektod anlatma; kültürlerarası bir tecrubeyi yazıya dökme
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
5. Hafta
Okul günlerinizden ve başarılarınızdan bahsetme
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
6. Hafta
Misafirperverlik gösterme; eğitim ve kariyer hakkında konuşma; bir CV yazma
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
7. Hafta
Ara Sınav
8. Hafta
Bazı durumlar hakkındaki hislerinizden bahsetme; müzikle ilgili konuşma
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
9. Hafta
Bir filmin hangi konu hakkında olduğunu açıklama; bir film yada kitap tasviri yazma
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
10. Hafta
Ülkeler, hükümetler, kurallar ve kanunlar hakkında konuşma
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
11. Hafta
Haberlerdeki makaleler hakkında konuşmak; geçmiş olaylardan bahsetme
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
12. Hafta
Hikaye anlatmak; güçlü duyguları ifade etmek; bir anektodta karşı ilgi belirtmek
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
13. Hafta
Komşularınızdan bahsetmek; insanların söylediklerini aktarmak; kişisel bir mektupta havadis alıp vermek
Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
14. Hafta
Final Sınavı
15. Hafta
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
ÖÇ-1
Temel zamanları kullanarak kendini ifade edebilecek, belirli konularda konuşmalara katılabilecek seviyeye gelmek
ÖÇ-2
Kişisel özellikler,,alışveriş,iş, tatil, yiyecekler, seyahat vb. günlük konular üzerinde konuşabilecek şekilde akıcı bir İngilizce sahip olmak.
ÖÇ-3
Temel İfade biçimlerini kullanarak istenileni derleyebilecek, kıyaslayarak çözümleyebilecek seviyede olmak.
ÖÇ-4
Geçmişte gerçekleşen bir olay yada hikayeden bahsedebilek seviyeye gelmek.
ÖÇ-5
Okuduğu yada dinlediği bilgileri kavrayarak yorumlayabilecek seviyeye gelmek.
Program Çıktıları
PÇ-1
Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2
Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3
Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4
Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5
Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6
Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7
Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8
Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9
Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10
Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme