Lisans
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Yabancı Dil VII

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
--YDI7001 3 Yabancı Dil VII 3/0/0 --SAD İngilizce 3
Dersin Amacı
Bu dönem boyunca öğrencilerimize orta-üstü seviyede bir İngilizce bilgisi kazandırılarak günlük yaşamda karşılaşacakları çeşitli konular hakkında akıcı bir şekildek konuşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar Bulunmamaktadır
Eş Koşullar Bulunmamaktadır
Özel Koşullar Bulunmamaktadır
Öğretim Üyeleri -
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe - 09:00-11:45 - Ataköy Yerleşkesi, 4B-04/06
Görüşme Saatleri ve Yeri Okt. Mehmet Altay - Çarşamba - 14:00-17:00 - Ataköy Yerleşkesi 4-A-01
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler; Soru-Cevap-Sonuç çıkarma ve 4 temel dil becerilerini geliştirme odaklı eğitim metodları.
Temel Kaynaklar GLOABAL Upper-intermediate Student's Book and Workbook, by Araminta Crace with Richard Acklam
Diğer Kaynaklar
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta • UNIT 1: CONNECT Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
2. Hafta • UNIT 1: CONNECT Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
3. Hafta • UNIT 1: CONNECT Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
4. Hafta • UNIT 2: EXPLORE Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
5. Hafta • UNIT 2: EXPLORE Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
6. Hafta • UNIT 2: EXPLORE Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
7. Hafta Ara Sınav
8. Hafta • UNIT 3: OLD OR NEW Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
9. Hafta • UNIT 3: OLD OR NEW Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
10. Hafta • UNIT 3: OLD OR NEW Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
11. Hafta • UNIT 4: WORK Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
12. Hafta • UNIT 4: WORK Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
13. Hafta • UNIT 4: WORK Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
14. Hafta • Revision Öğrenci Merkezli, İletişimsel Yöntem ve Teknikler
15. Hafta Final sınavı
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 30
Kısa sınav(lar) 2 10
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 10
Final 1 40


ÖÇ-1Öğrencilerin orta-üstü düzeyde konuşma becerisi kazanmaları,
ÖÇ-2Öğrencilerin orta-üstü düzeyde yazma becerisi kazanmaları,
ÖÇ-3Öğrencilerin orta-üstü düzeyde dilbilgisi kazanmaları,
ÖÇ-4Öğrencilerin orta-üstü düzeyde sözcük bilgisi kazanmaları,
ÖÇ-5Öğrencilerin orta-üstü düzeyde okuma becerisi kazanmaları,
ÖÇ-6Öğrencilerin orta-üstü düzeyde dinleme becerisi kazanmaları,
Program Çıktıları
PÇ-1Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--