Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Yönetimi

DEKOR VE KOSTÜM

SYİ 0652 DEKOR VE KOSTÜM 2/0/0 SA Türkçe 4
Dekor ve kostüm sanatçısı; oynanacak eseri inceler, eserde olayın geçtiği döneme özgü giysi, saç ve eşya modellerini belirler, Eserin niteliğine göre kullanılacak kostüm ve saç modellerini tasarlar. Bunu yaparken eserde rol alan sanatçıların rollerini ve tiplerini dikkate alır, Tasarladığı modeller için gerekli malzemeyi sağlar, Sahne dekorları, kostümleri, makyaj, peruk yapılan atölyelere, hazır- ladığı çizimleri iletir ve yapılışını izler, Sahne teknik provalarını, ışık provalarını ve genel provaları izler, kendi branşına giren konuları bu provalarda denetler, Sahne teknik provalarını, ışık provaları- nı ve genel provaları izler ve denetler. Dersin amacı öğrencileri bu  niteliklerin mümkün olan kadarına hakim
kılmaya çalışmaktır.
Eğitim süresince öğrencilerin günümüz koşullarına cevap verebilecek nitelikte tiyatro, opera, bale, televizyon, reklam, gösteri ve festival gibi alanlarda dekor ve kostüm yönetiminde bilgili ve deneyimli sanat yönetmenleri olmaları amaçlanır.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri
Ders Gün,Saat ve Yeri 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ders açılmayacaktır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri 1.Öğrenciler işlenecek konulara ödevler ve araştırmalar vasıtası ile hazırlık gelir.

2.Derslerde hem anlatım hem tartışma ortamında fikir alışverişi sağlanır.

3. Uygulama amacı ile geziler ve sanat kurumlarına ziyaretler yapılır.

Temel Kaynaklar Şengezer, O. (2010)  Dekor ve Kostümlü Anılar. Artshop Yayıncılık. İstanbul
Diğer Kaynaklar -
Kısa sınav(lar) 1 10
Projeler 1 10

ÖÇ-1Öğrenci Dekor ve Kostüm'ün sanat içinde yerini kavrayacak
ÖÇ-2Öğrenci Dekor ve Kostüm alanında hem teorik hem pratik destek ile deneyim sahibi olacak
ÖÇ-3Öğrenci kazandığı deneyimi Sanat Yönetimi çerçevesinde kullanıp yararlı hale getirebilecek.
ÖÇ-4Dekor ve Kostüm'ün tarihi sürecini kavrayarak günümüze uygun uygulamalarda bulunabilecek
ÖÇ-5Öğrenci Dekor ve Kostüm çalışmalarında bireysel görüşünü ve becerisini yansıtabilecek bilgi birikimine sahip olacak
PÇ-1Sanat ve sanat yönetimi ile ilgili malzeme ve teknikler ile kavram ve terimler konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-2Sanatın her alanında tarihsel örnekleri, dönemleri, akım ve sanatçıları üslup, konu ve malzeme ve teknik özellikleri ile tanıyacak şekilde sanat tarihi konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-3Mesleki etik değerler konusunda bilgi sahibidir
PÇ-4Sanat Yönetimi ile ilgili kurumsal (Resmi veya özel kurumlar –Kültür Bakanlığı, Kültür Müdürlükleri, İl Kültür Başkanlıkları, Sanat Vakıf ve Dernekleri gibi-, Müzecilik, Sanat Galericiliği, Sanat Müzayedeciliği, Sanat Fuarcılığı, Sanat Yayıncılığı, Festival organizasyonu, tiyatro, opera ve sahne sanatları ile ilgili diğer alanlarda) yapılanma ve süreçler hakkında bilgi sahibidir. Bu bilgileri uygulayabilir.
PÇ-5Zaman ve mekan koşullarını değerlendirerek bu koşullar çerçevesinde bir proje tasarlar ve yönetir.
PÇ-6Tanıtım ve halkla ilişkiler alanlarındaki temel bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kullanır
PÇ-7Alanıyla ilgili temel sorunları tanır ve bu sorunları tartışır. Bu sorunları Küresel ve bölgesel sorunlarla (çevre vb.) ilişkilendiren tasarımlar gerçekleştirebilir.
PÇ-8İşletmecilikle ilgili temel bilgilere sahiptir ve sanat yönetimiyle ilişkilendirebilir.
PÇ-9Yeniliklere açıktır ve yenilikleri alana uyarlayabilir
PÇ-10Dünya’daki ve Türkiye’deki önemli sanat kurum ve etkinliklerini tanır ve bunların yerini belirleyebilir.
PÇ-11Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini ekonomik anlamda yapılandırabilir
PÇ-12Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini kültürel anlamda yapılandırabilir.
PÇ-13Kütüphane ve arşiv çalışmasının önemini bilir ve araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-14Sanat ve kültür alanında disiplinlerarası düşünür, Sanat Yönetiminin farklı alt disiplinlerini değerlendirecek çözümleyici bakış açısına sahiptir.
PÇ-15Sanat ve Sanat Yönetimi ile ilgili yasal düzenleme ve işlemler konusunda bilgi sahibidir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15