Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

İntegral Denklemler

MB0039 İntegral Denklemler 2/2/0 SA Türkçe 5
Öğrencileri integral denklemlerin kuramsal kavramları ile tanıştırmak ve bu kavramları kullanabilir düzeye getirmek.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emel Yavuz
Ders Gün,Saat ve Yeri Pazartesi: 09:00-10:45; Cuma: 13:00-14:45
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Konu anlatımı ve uygulamalar
Temel Kaynaklar A.M. Wazwaz, Linear and Nonlinear Integral Equations, Methods and Applications (Chicago: Saint Xavier University, 2011).
Diğer Kaynaklar  R.P. Kanwal, Linear Integral Equations (Boston: Birkhauser, 1997).
 B.L. Moiseiwitsch, Integral Equations (London and New York: Longman, 1977).
1. Hafta İntegral ve Integro-Diferansiyel Denklemlerin Sınıflandırılması, Lineerlik ve Homojenlik Kavramları Konu anlatımı ve uygulamalar
2. Hafta Başlangıç Değer Problemlerinin Volterra İntegral Denklemlerine Dönüştürülmesi Konu anlatımı ve uygulamalar
3. Hafta İkinci Tip, Homojen ve Birinci Tip Fredholm İntegral Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
4. Hafta İkinci Tip ve Birinci Tip Volterra İntegral Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
5. Hafta Fredholm İntegro-Diferansiyel Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
6. Hafta Volterra İntegro-Diferansiyel Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
7. Hafta Abel İntegral Denklemi ve Singüler İntegral Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
8. Hafta Abel İntegral Denklemi ve Singüler İntegral Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
9. Hafta Volterra-Fredholm İntegro-Diferansiyel Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
10. Hafta Volterra-Fredholm İntegro-Diferansiyel Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
11. Hafta Volterra-Fredholm İntegro-Diferansiyel Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
12. Hafta Volterra-Fredholm İntegro-Diferansiyel Denklemler Konu anlatımı ve uygulamalar
13. Hafta Volterra İntegral Denklem Sistemleri Konu anlatımı ve uygulamalar
14. Hafta Fredholm İntegral Denklem Sistemleri Konu anlatımı ve uygulamalar
Kısa sınav(lar) 5 20

ÖÇ-1I. İntegral denklemleri sınıflandırır ve bunlar hakkında yorum yapar.
ÖÇ-2II. İntegral denklemler ile ilgili teoremleri anlar, analiz ve sentezini yapar.
ÖÇ-3III. İntegral denklemleri çözer.
ÖÇ-4IV. İntegral Denklemler ve diferansiyel denklemler arasındaki ilişkiyi kurar.
ÖÇ-5V. İntegral Denklem Sistemlerini çözer.
PÇ-1Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
PÇ-2Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir.
PÇ-3Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarındaki problemleri saptar, tanımlar, analiz eder; araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-4Matematik disiplinine sahip olarak, bilgisayarın işleyiş mantığını anlar ve hesaba dayalı düşünme yeteneği kazanır.
PÇ-5Matematik veya bilgisayar bilimleri alanlarında karşılaşılan problemleri çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak etkin bir biçimde çalışır.
PÇ-6En az bir yabancı dil bilgisine ve Türkçe, sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
PÇ-7Analitik düşünme yeteneği ile sonuç çıkarma sürecinde zamanı etkin kullanır.
PÇ-8Mesleki etik ve sorumluluk bilincindedir.
PÇ-9Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisine sahiptir.
PÇ-10Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincine sahiptir ve mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir.
PÇ-11Alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini toplum yararına kullanır.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11