Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Endüstri Mühendisliği Doktora Programı, endüstri mühendisliği alanında bilimsel araştırmalar yapabilen, alanın teknolojik ilerlemelerini bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirebilen, bilim ve teknolojinin insanlığın yararına gelişimine katkı sağlayabilen, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde toplumun ihtiyaçlarını gözeten ve akademik etik bilincine sahip araştırmacı mühendisler ve akademisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kuruluş

2023-2024 eğitim öğretim yılında açılmıştır.

Kazanılan Derece

Endüstri Mühendisliği Doktorası

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam zamanlı

Yerleşme Şartları

Endüstri Mühendisliği (İngilizce) Doktora Programı’na başvurabilmek için adayların Mühendislik dalında bir tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru yapan adayların ALES puanlarının 70 ve üstü sayısal puan veya GRE ya da GMAT sınavlarından Senato tarafından belirlenen eşdeğer bir puana sahip olmaları, yüksek lisans not ortalamasının 4 üzerinden en az 3,0 veya eş değer bir puan olması; YÖKDİL veya YDS’den en az 70 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alındığını gösteren bir puan belgesi olması gerekmektedir.

Çift Anadal - Yandal

Programda çift anadal ve yandal eğitimi bulunmamaktadır.

Staj

Programda staj zorunluluğu bulunmamaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencilerin minimum 255 AKTS kredilik dersleri ve tezlerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği

Daha ayrıntılı bilgi için bölüm ERASMUS sayfamızı ziyaret ediniz.

Mezunların İstihdam Profilleri

Akademik ortamda araştırma görevlisi, sektörde uzman mühendis ve yönetici olarak görev alırlar.

Üst Derece Programlara Geçiş

Programımız bitiren öğrenciler Post doktora yapabilirler.

Sunulan Olanaklar

Endüstri Mühendisliği Bölümü Ataköy Yerleşkesi’nde eğitim vermekte olup alt yapı ve laboratuvar imkânları şöyledir: Bölümde 3 Profesör, 5 Doktor Öğretim Üyesi, 5 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölüm çalışanlarının araştırma alanları Endüstri Mühendisliği alanında geniş yelpazeye dağılmıştır. Bölüm hem eğitim hem araştırma için kullanılmak üzere Bilgisayar Laboratuvarı ve Üretim ve Ölçme Teknolojileri Laboratuvarına sahiptir.

Program Etkinlikleri

İletişim Bilgileri