Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Programının amacı, tekstil, hazır giyim ve moda alanında mesleki ve teknik donanıma sahip, bilimsel düşüncelerini estetik bir biçimde şekillendirerek özgün tasarımlar üretebilen, çağdaş ve yaratıcı moda tasarımcıları yetiştirmektir.

Kuruluş

İstanbul Kültür Üniversitesi Moda Tasarımı programı 2013-2014 eğitim öğretim döneminden bu yaa devam etmektedir.

Kazanılan Derece

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Moda Tasarımı alanında önlisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam zamanlı

Yerleşme Şartları

Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Moda Tasarımı Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Moda Tasarımı Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Kontenjan ve Ücret ayrıntıları için lütfen tıklayınız.

Çift Anadal - Yandal

Başarılı bir eğitim süreci geçiren İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri, belirlenen şartları sağlamaları durumunda okudukları bölümle eşzamanlı olarak başka bir bölümde daha öğrenim görebilirler. Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki ayrı önlisans diploması almaya hak kazanırlar.

Moda Tasarımı programı öğrencilerinin diğer önlisans programları ile Çift Anadal Olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.
Moda Tasarımı programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.

Staj

İstanbul Kültür Üniversitesi moda Tasarımı Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 40 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.

Staj ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Mezuniyet Koşulları

Moda Tasarımı Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği

Üniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.

Partner üniversiteler için tıklayınız.

Mezunların İstihdam Profilleri

Moda Tasarımı Programından mezun olan öğrencilerimiz kamu ve özel sektöre ait tekstil ve hazır giyim firmalarının tasarım departmanları, ürün geliştirme, araştırma geliştirme, koleksiyon hazırlık, planlama bölümlerinde tasarımcı olarak çalışabilmektedirler. Bunların dışında moda tasarımı programından mezun olan öğrencilerimizin tasarım stüdyolarında, moda ajanslarında, pazarlama, satın alma, marka yönetimi veya müşteri ilişkileri bölümlerinde ve butik moda evlerinde de istihdam imkanları bulunmaktadır.

Üst Derece Programlara Geçiş

Bu programı bitiren öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıda adı geçen 4 yıllık lisans bölümleri devam edebilirler:

Dikey Geçiş Alanları

-Moda Giyim Tasarımı,

-Moda Tasarımı,

-Tekstil ve Moda Tasarımı,

-Tekstil,

-Tekstil Mühendisliği,

-Tekstil Tasarımı

Sunulan Olanaklar

Moda Tasarımı programı bünyesinde; tasarım-çizim atölyeleri, üretim atölyesi, drapaj atölyesi, bunun yanında Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Assyst Kalıp, Design Kalıp, Simetri Dokuma Tasarımı Program gibi tasarım /uygulama programlarının kullanıldığı bilgisayar laboratuvarı ile Moda Tasarımı programına ait dersliklerimiz mevcuttur. Uzmanlık alanlarımız doğrultusunda yapılan 40 iş günü çeşitli kurum stajları, teknik geziler, akademik ve sanatsal faaliyetler, tasarımcılar ile söyleşiler, kurumsal firmalarla yapılan projeler, Ulusal ve Uluslararası yarışmalara katılım teşvikleri, mezuniyetprojelerimiz ile eğitimimiz desteklenmektedir.

Program Etkinlikleri

İstanbul Kültür Üniversitesi Moda Tasarımı Programı olarak her dönem derslerin yanı sıra öğrencilerimizi sosyal yönden geliştiren ve uzmanlaşmalarını sağlayan çeşitli trend seminerleri, firma-mağaza gezileri, workshop, aksesuar-kumaş-makine-malzeme fuarları, ünlü markaların ve tasarımcıların defile organizasyonları, sergi çalışmaları gibi sanatsal faaliyetlere katılarak sektör ile daha bağlantılı olmaları sağlanmaktadır.

Program Başkanı: Öğr. Gör. Neslihan Tokat Ozan

Tel: 0212 498 49 67