Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

İstanbul Kültür Üniversitesi Elektronik Teknolojisi önlisans programı ile Elektronik Teknolojisi alanında,
sektörün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kuruluş

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi 15 Temmuz 1997 tarihinde 4281 sayılı yasa ile kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip bir Vakıf Üniversitesidir. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca eğitim ve öğretim yapmaktadır ve bir devlet üniversitesinin her türlü hak ve yetkisine sahiptir.
Kent Üniversitesi tipinde Şirinevler Kampüsü'nde bulunan binalarımızdaki büro, derslik ve laboratuvarlar özenle inşa edilmiş ve özenle donatılmışlardır. Şirinevler Kampüsü'ne ek olarak 40 bin m2 kapalı alan ve 25 bin m2 açık alan olmak üzere toplam 65 bin m2 lik yeni Ataköy Kampüsü, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında hizmete sunulmuştur. Bu kampüste çeşitli bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği salonların yanında spor kompleksine de yer verilmiştir. 2009 - 2010 eğitim-öğretim yılından itibaren Meslek Yüksek Okullarında, eğitim yapan öğrenciler için 6000 m2  yeni bir kampüs açılmıştır.
Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu İncirli yerleşkesinde deneyimli kadrosuyla eğitim-öğretime devam etmektedir.

Önlisans Derecesi, 5.Seviye

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam zamanlı.

Yerleşme Şartları

Elektronik Teknolojisi programına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile
50 (elli) öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Elektronik Teknolojisi programına, YGS-1 puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve
koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Elektronik Teknolojisi programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır. Programın, %100 burslu (5), %50 burslu (35) ve %25 burslu (5) kontenjanı vardır.

Çift Anadal - Yandal

Staj

Her öğrencinin öğrenim süresi boyunca 20+20 şeklinde toplamda 40 iş günü yaz stajı zorunluluğu bulunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Programın her öğrencisi 120 AKTS(ECTS) kredi tamamlamayarak ve en az GNO (Genel Not Ortalaması) 2.00/4.00 yaparak mezun olmaktadır.

Uluslararası İşbirliği

İstanbul Kültür Üniversitesinin Amerika Birleşik Devletlerinde’ki Fort Hays State University, Ball State University  ve Sofya Teknik Üniversitesi ile yapmış olduğu eğitim işbirliği anlaşmaları çerçevesinde, mezun öğrencilerimizin bir kısmı bu üniversitelerde lisans tamamlama eğitimlerine başlamışlardır. Ayrıca üniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Elektronik Teknolojisi Programı mezunları, “Elektronik Teknolojileri Teknikeri” unvanını almaktadır. Mezunlar; bilgisayar ve günümüz teknolojisi doğrultusunda geliştirilen teknik cihazların; bakım, onarım, kontrol, üretim yönetimi başta olmak üzere çok geniş bir alanda çalışma olanağı bulabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

Mezunlarımızın, dikey geçiş sınavı (DGS) ile yerleşebilecekleri lisans programları:

Elektronik Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Kontrol Mühendisliği
Meteoroloji Mühendisliği
Uzay Mühendisliği
Fizik
Uçak Elektrik-Elektroniği
Havacılık Elektrik ve Elektroniği
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
Elektrik Öğretmenliği
Elektronik Haberleşme Öğretmenliği
Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği
Enerji Öğretmenliği

Sunulan Olanaklar

Elektronik Teknolojisi programında, Mikroişlemci Laboratuarı, PIC Basic Pro laboratuarı,  Dijital Elektronik Laboratuarı, Analog Elektronik Laboratuarı ve PC Laboratuarı da öğrencilerin uygulama bilgilerini geliştirmeleri için öğrenim süreleri boyunca kullanımlarına açıktır. Öğrencilerin laboratuvar deneyimleri onlara staj yerlerini bulma ve staj dönemlerinde gerçek  sistemlere adapte süreçlerini kolaylaştırmaktadır. Öğrenciler ayrıca ERASMUS kapsamında yurtdışında da ücretsiz staj yapabilirler.

Program Etkinlikleri

Elektronik Teknolojisi programı öğrencileri için bir çok program aktiviteleri yapılır.
1. Endüstri bölgelerini ziyaret etmek
2. Mesleki seminer/konferans organize etmek
3. Staj faaliyetlerini kontrol ve takip etmek

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Tel     :90 (212) 498 41 41 / 4961
Fax     :90 (212) 561 33 28
E-Mail :tbmyo@iku.edu.tr
Adres  :İstanbul Kültür Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, İncirli Yerleşkesi, Yolbaşı S., 34147 Bakırköy/İstanbul.