Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


BARDA SERVİS

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
ITO0019 BARDA SERVİS 2/0/0 SA TÜRKÇE 2
Dersin Amacı
Bu dersle öğrencilere barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak, barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak, kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak, barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak, bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak yeterliliği kazandıracaktır.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. PELİN TUNA
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi
Temel Kaynaklar

İçki Teknolojisi

Prof.Dr. Ahmet Aktaş

Doç.Dr. Bahattin Özdemir

Detay Yayıncılık

Diğer Kaynaklar -
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Barın tanımı, bar çeşitleri, F&B departmanı içindeki yeri ve önemi Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
2. Hafta Bar personeli, görevleri ve özellikleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
3. Hafta Barda kullanılan araç gereçler ve bardak çeşitleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
4. Hafta Alkollü içkiler ve sunumu Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
5. Hafta Alkolsüz içecekler ve sunumu Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
6. Hafta Sıcak ve soğuk içecekleri hazırlamak Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
7. Hafta Aperatiflerin servisi, alkollü ve alkolsüz kokteylleri hazırlamak Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
8. Hafta Vize Hafatsı
9. Hafta İçeceklerle birlikte servis edilecek yiyeceklerin standartlarını oluşturmak Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
10. Hafta Aperatif yiyecekler, meyve ve tatlıların servis edilmesini sağlamak Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
11. Hafta Kokteyl reçetesinin maliyetini çıkarmak/fiyatlandırmak Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
12. Hafta Ürün Talep formunu düzenlemek Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
13. Hafta Kasa kapanış işlemleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
14. Hafta Bar temizliği ve stoklama işlemleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
15. Hafta Final Haftası
16. Hafta Final Haftası
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 40
Final 1 60


ÖÇ-1Barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak
ÖÇ-2Barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak
ÖÇ-3Kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak
ÖÇ-4Barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak
ÖÇ-5Bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4           
ÖÇ 5