İş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirmek ve iş kazanlarını meslek hastalıklarını önleyici faaliyetler hakkında bilgi edinmek hedeflenmektedir.
Ön Koşullar
XXX Ders Adı...
Eş Koşullar
XXX Ders Adı...
Özel Koşullar
Öğretim Üyeleri
1
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
Cuma, 11:00-12:50
Görüşme Saatleri ve Yeri
Salı, 09:00-10:00
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
- Ders Konu başlıkları 6331 sayılı kanun ve mevzuat gereğince anlatılır. Risk analizi raporlama yöntemleri ve belgeleme yöntemleri öğrenilir.
Temel Kaynaklar
-
Diğer Kaynaklar
-
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Temel kavramlar , Tarihçe ,6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Konu Anlatımı, Sunum
2. Hafta
İş Hukuku ve İş Güvenliği Mevzuatı
Konu Anlatımı, Sunum
3. Hafta
Fiziksel ve Kimyasal Risk Etmenleri
Konu Anlatımı, Sunum
4. Hafta
Biyolojik ve Ergonomik Risk Etmenleri
Konu Anlatımı, Sunum
5. Hafta
İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları
Konu Anlatımı, Sunum
6. Hafta
Ara Sınav
7. Hafta
Kişisel Koruyucu Donanımları
Konu Anlatımı, Sunum
8. Hafta
Yangın
Konu Anlatımı, Sunum
9. Hafta
Acil Durum Eylem Planı Raporlama
Konu Anlatımı, Sunum
10. Hafta
Acil Durum Eylem Planı Raporlama
Konu Anlatımı, Sunum
11. Hafta
Risk Analizi Raporlama
Konu Anlatımı, Sunum
12. Hafta
Risk Analizi Raporlama
Konu Anlatımı, Sunum
13. Hafta
Risk Analizi Raporlama
Konu Anlatımı, Sunum
14. Hafta
Final
15. Hafta
Final
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
ÖÇ-1
İSG Kapsamında Uyulması gereken kurallar
ÖÇ-2
Risk etmenlerine göre risk faktörleri
ÖÇ-3
Risk Analizi Raporlama
ÖÇ-4
Acil Durum Eylem Planı Raporlama
Program Çıktıları
PÇ-1
Sivil havacılık hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-2
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği -Havacılıkta yer hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-3
İktisad , işletme alanları hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-4
Sayısal işlemler hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-5
Yabancı dili etkin kullanabilmek
PÇ-6
Türkçeyi etkin kullanabilmek
PÇ-7
Atatürk ilke ve inkilaplarını özümseyebilmek
PÇ-8
Temel hukuk hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-9
Ziyafet ve ikram hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak