Yiyecek içecek hizmetleri hızlı bir gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı hâline gelmiştir. Bu alanda; rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.Ulaşım sektöründeki yolcu hareketlerindeki artış ve yolcu hizmetlerinin önem kazanması, havacılık mesleğinin gelişmesine ve istihdam alanlarının artmasına neden olmuştur. Hava seyahati sırasındaki yolcu hizmetlerinin yanı sıra yiyecek içecek hizmetlerini de vermektedirler. Bu ortak yeterlikleri sebebiyle de havacılık mesleğinin yiyecek içecek hizmetleri alanı içinde yer alması uygun görülmüştür.
Ön Koşullar
Havacılıkta Yiyecek ve İçecek İşletmeleri
Eş Koşullar
Havacılıkta Yiyecek ve İçecek İşletmeleri
Özel Koşullar
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri
Dr.Öğr.Üyesi Neyir Tekeli
Asistanlar
-----
Ders Gün,Saat ve Yeri
ÇARŞAMBA 16:00-17:50 1B05
Görüşme Saatleri ve Yeri
ÇARŞAMBA 16:00-17:50 1B05
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
-Görsel, İşitsel anlatım, Demostrasyon
*
Temel Kaynaklar
-YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ UÇUŞ ÖNCESİ HAZIRLIKLARI /MEGEB YAYINLARI