1. Artık, N., Şanlıer, N., Sezgin, A.C. (2017). Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay Yayıncılık, Ankara.
2. Başoğlu, F. (2014). Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri. Dora Yayıncılık, Bursa.
3. Topal, Ş. (1996). Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri. Tübitak, Kocaeli.
Course Schedules
Week
Contents
Learning Methods
1. Week
Importance of Food Safety, Turkey and the World Food Security
Lecture, Discussion, Question-Answer
2. Week
Food Legislation in Turkey: Definition, Scope and Principles
Lecture, Discussion, Question-Answer
3. Week
Food Contaminants and Deterioration Factors: Microbiological, Physical and Chemical Factors
Lecture, Discussion, Question-Answer
4. Week
Food Contaminants and Deterioration Factors: Microbiological, Physical and Chemical Factors