Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ana Sayfası

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Program Amacı Burslar Uluslararası İşbirliği
Kuruluş Katkı Payı Mezunların İstihdam Profilleri
Kazanılan Derece Çift Anadal - Yandal Üst Derece Programlara Geçiş
Öğretim Dili Staj Sunulan Olanaklar
Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri


Program Amacı

İstanbul Kültür Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programının temel amacı muhasebe ve vergi konusunda hizmet veren muhasebe veya müşavirlik bürolarının, kamu veya özel sektör kuruluşlarının muhasebe ve finans departmanlarının ihtiyacını karşılayacak, analitik düşünme yeteneğine sahip, problem çözen, girişimci muhasebe elemanları yetiştirmektir.





Kuruluş

2002 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı,  ilk öğrencilerini 2002-2003 eğitim-öğretim döneminde almıştır ve ilk mezunlarını 2004 yılında vermiştir. 2002 yılında Şirinevler Yerleşkesi'nde faaliyete başlayan program, artan öğrenci sayısı ile birlikte 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren İncirli Yerleşkesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir. Program Başkanlığı Y. Doç. Dr. Tayfun Kaynaş tarafından yürütülmektedir.





Kazanılan Derece

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanında önlisans derecesi verilir.





Öğretim Dili

Türkçe





Çalışma Şekli

Tam zamanlı





Yerleşme Şartları

İşletmecilik Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına, YGS puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

 

Katkı Paylı

% 25 Burslu

% 50 Burslu

% 100 Burslu


2010 Taban Puanı

 0

0

 0

 0


2010 Taban Başarı Sırası

 

 

 

 


Toplam Kontenjan



13 












Çift Anadal - Yandal







Staj

İstanbul Kültür Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 40 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.







Mezuniyet Koşulları

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.
 





Uluslararası İşbirliği

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen mezunlarımız,  İstanbul Kültür Üniversitesi İşletmecilik Meslek YÜksekokulu'nun Kanada'da Centennial College ve ABD'de Fort Hayes State University ile yaptığı işbirliği doğrultusunda III. ve IV. yıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler ERASMUS aracılığıyla da yurt dışında lisans tamamlama ve staj olanağına sahiptirler.





Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunj olan öğrencilerimiz; kamu ve özel sektöre ait kuruluşların muhasebe departmanlarında (Bankalar, Sigorta Şirketleri, Finanas Şirketleri vb), Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin yanında istihdam edilmektedirler. Öğrencilerimiz lisans eğitimini tamamladıktan sonra üç yıl staj yaptıkları ve Serbest Muhasebeci Mli Müşavirlik Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde "Serbest Muhasebeci Mali Müşavir" ünvanına sahip olabilmektedirler.





Üst Derece Programlara Geçiş

Lisans Eğitimine geçiş, 19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" ile Yükseköğretim Kurulunun belirlediği uygulama esasları uyarınca, Meslek Yüksekokulları programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

Muhasebe  ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programından mezun olan öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini üst düzeye taşıyabilmek amacıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI

• Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
• Ekonomi
• İktisat
• İşletme
• İşletme Bilgi Yönetimi
• İşletme Enformatiği
• İşletme-Ekonomi
• Lojistik Yönetimi
• Muhasebe
• Maliye
• Muhasebe Bilgi Sistemleri
• Muhasebe ve Finansal Yönetim
• Uluslararası Finans
• Uluslararası İşletme
• Uluslararası İşletmecilik
• Uluslararası Ticaret
• Uluslararası Ticaret ve Finansman
• Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik





Sunulan Olanaklar

Sektörün lider kuruluş yönetici ve ortaklarından uygulamalı dersler ve staj olanakları
 





Program Etkinlikleri

İş yeri uygulaması dersi kapsamında dönem içerisinde öğrencilere meslekteki güncel gelişmleri içeren seminerler verilmektedir.





İletişim Bilgileri

İstanbul Kültür Üniversitesi İncirli Yerleşkesi

0212 498 41 41