Ev Tekstili Tasarımı

Ev Tekstili Tasarımı Programı Ana Sayfası

Ev Tekstili Tasarımı

Ev Tekstili Tasarımı programı gelişmiş bir sektöre istihdam sağlamak amacıyla nitelikli ev tekstili tasarımcısı yetiştirmeyi misyon edinmiştir.

2018 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi MYO Ev Tekstili Tasarımı Programı, 2017-2018 öğretim yılında eğitim-öğretim hayatına başlamış ve ilk öğrencilerini 2018-2019 yılında almıştır.

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Ev Tekstili Tasarımı alanında önlisans derecesi verilir.

Tam zamanlı

Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Moda Tasarımı Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Moda Tasarımı Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Başarılı bir eğitim süreci geçiren İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri, belirlenen şartları sağlamaları durumunda okudukları bölümle eşzamanlı olarak başka bir bölümde daha öğrenim görebilirler. Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki ayrı önlisans diploması almaya hak kazanırlar.

İstanbul Kültür Üniversitesi Ev Tekstili Tasarımı Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 60 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.

Ev Tekstili Tasarımı Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen mezunlarımız,  İstanbul Kültür Üniversitesi İşletmecilik Meslek Yüksekokulu'nun Kanada'da Centennial College ve ABD'de Fort Hayes State University ile yaptığı işbirliği doğrultusunda III. ve IV. yıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler ERASMUS aracılığıyla da yurt dışında lisans tamamlama ve staj olanağına sahiptirler

Bölümden mezun olan Ev Tekstili Tasarıcıları, Kamu ve özel sektöre ait tekstil firmalarının tasarım departmanları, ürün geliştirme (ür-ge), araştırma geliştirme (ar-ge), koleksiyon hazırlık , planlama bölümlerinde tasarımcı olarak çalışabilmektedirler.

Bu programı bitiren öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde aşağıda adı geçen 4 yıllık lisans bölümleri devam edebilirler:

Dikey Geçiş Alanları

·         Tekstil Mühendisliği

·         Tekstil Tasarımı

·         Tekstil ve Moda Tasarımı

·         Moda ve Tekstil Tasarımı

·         Moda Tasarımı

Öğrencilerimize eğitim dönemleri içerisinde teorik dersler yanında ağırlıklı olarak aldıkları artistik ve teknik çizim derslerini çizim masalı dersliklerde, desen tasarımı derslerini özel çizim masalı dersliklerde, bilgisayar destekli ev tekstili derslerini bilgisayar laboratuvarlarında, uygulamalı üretim ve tasarım derslerini ev tekstili atölyesinde yapabilme olanakları sunulmaktadır. Seçmeli dersler ile uzmanlaşma imkânı, ders dönemlerinde yapılan endüstriyel gezileriler çalışma sahasını mezun olmadan gözlemleme imkanı sunulmaktadır. Sanatsal geziler, fuarlar, seminerler ve trend eğitimleri ile aktif bir öğrenme ortamı oluşturulması hedeflenmektedir.

Program öğrencilerini sektörle bir araya getirecek tekstil fuarları, trend eğitimleri ve teknik gezi gibi dönem içi çeşitli etkinlikler planlanmaktadır.

Program Başkanı: Öğr. Gör. Neslihan Tokat Ozan

Tel: 0212 498 4967