Alternatif Enerji Kaynakları

Alternatif Enerji Kaynakları Programı Ana Sayfası

Alternatif Enerji Kaynakları

Alternatif Enerji Kaynakları Programı’nın misyonu; sektörün ihtiyaç duyacağı, alanı ile ilgili her türlü bilgi ve beceri donanımına sahip, takım ruhuna sahip, kendine güvenen, yeniliklerin takipçisi ve uygulayıcısı olan bireyler yetiştirmektir.

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı, 2019 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 40 öğrenci kontenjanı ile açılan programımızın, şu an 4 öğretim elemanı ile 2 yıllık ön lisans eğitimi verilmektedir. Eğitimini başarı ile tamamlayanlara "Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi" ön lisans diploması verilecektir.

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS'ye sahip öğrencilere Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi alanında önlisans derecesi verilir.

Tam Zamanlı

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi  programına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile 40 öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar  Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi   Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi     Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı öğrencilerinin diğer önlisans programları ile Çift Anadal Olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.

Optisyenlik

Çocuk Gelişimi

Bilgisayar Programcılığı

İnşaat Teknolojisi

Radyo ve Televizyon Teknolojisi

Uçak Teknolojisi

Uçuş Harekât Yöneticiliği

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı

Dış Ticaret

Grafik Tasarımı

Lojistik

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği

İstanbul Kültür Üniversitesi Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi  Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 40 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla

tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekir.

Üniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.

Alternatif enerji kaynakları teknolojisi programından mezun olan öğrenciler; rüzgâr türbinlerinden güneş pillerine ve jeotermal enerjiye kadar yenilenebilir enerjinin her alanında, sektörde enerji üretimi ve dağıtımı alanında faaliyet gösteren hem kamu hem de özel kurum ve kuruluşlarda, enerji teknolojisine dayalı mal üreten kuruluşlarda veya tüm bu teknolojiler için bakım ve servis hizmeti üreten kuruluşlarda çalışabilirler. Bunun dışında enerjiye dayalı çevre teknolojisi üreticilerinde veya ilgili alandaki hizmet üreticisi kuruluşlarda da istihdam edilebilmektedirler.

Meslek Yüksekokulumuz Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi   programından mezun olan öğrencilerimizin yerleşebilecekleri lisans programı*:

Elektrik Mühendisliği  Elektrik-Elektronik Mühendisliği  Enerji Sistemleri Mühendisliği  Enerji Yönetimi   Fizik  Fizik Mühendisliği  Nükleer Enerji Mühendisliği

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programında derslerimiz konu anlatımlı, teorik bilgi ışığında proje ve ödev uygulamaları ağırlıklı, sektör deneyimi olan öğretim elemanlarıyla yapılmaktadır. Ayrıca 40 işgünü zorunlu staj uygulamamızla öğrencilerimiz okulda öğrendiklerinin piyasalardaki  uygulamalarını öğrenme imkanı bulmaktadırlar.

Eğitim dönemimizde görüştüğümüz enerji sektöründeki yetkililerle öğrencilerimizin kaynaşması amacıyla seminerler düzenlenmektedir. Bunun dışında planlanan Rüzgar tribünlerini, güneş panellerini öğrencilerimizle yakından görme imkanı sağlamak için çalışmalar devam etmektedir. Enerji sektöründeki yetkililerden aldığımız bilgiler, iyi yetişmiş nitelikli Alternatif Enerji teknisyenlerine, çalışanlarına ihtiyaç olduğu yönündedir, bu bağlamda ders içeriğimizle her alternatif enerji   kaynağı hakkında bilgi ve eğitimi vermeyi hedeflemekteyiz.

Program Başkanı: Öğr.Gör.Dr. Makbule TAMKAŞ
Tel:212 498 49 71