Uluslararası İlişkiler

Uluslararası İlişkiler Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / History of Political Reasoning/History of Political Thought I

History of Political Reasoning/History of Political Thought I

IRD3101/IRD3008 3 History of Political Reasoning/History of Political Thought I 3/0/0 Z İngilizce 5
Dersin amacı Antik Yunan siyasi düşünce sisteminden, Rousseau'ya kadar olan düşünürlerin fikirlerinin açıklanmasıdır.
Ön Koşullar İngilizce metin okuma, anlama yeterliliği
Eş Koşullar 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Nur Sinem Kourou
Ders Gün,Saat ve Yeri Pazartesi 09:00-11:50, BK L-01
Görüşme Saatleri ve Yeri CATS IRD3008 sohbet odası
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Anlatım, tartışma
Temel Kaynaklar D. Boucher and P. Kelly (eds.), Political Thinkers, From Socrates to the Present, United States, Oxford University Press Inc. New York, 2003

Diğer Kaynaklar

Jonathan Wolfe, An Introduction to Political Philosophy, revised ed., (Oxford University Press, Oxford New York 2006).

Michael Rosen & Jonathan Wolfe (ed.s), Political Thought, Oxford Readers, (Oxford University Press, Oxford New York 1999).

Sheldon S. Wolin, Politics and Vision: Continuity and Innovation in Western Political Thought (expanded ed.), (Princeton University Press, Princeton and Oxford 2004).

1. Hafta Giriş Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
2. Hafta Sofistler Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
3. Hafta Sokrat Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
4. Hafta Platon Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
5. Hafta Aristo Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
6. Hafta St. Augustine Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
7. Hafta Ara Sınav Sınav
8. Hafta Ara Sınav Sınav
9. Hafta Aquinas & Marsiglio of Padua Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
10. Hafta Makyavel Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
11. Hafta Hobbes Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
12. Hafta Locke Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
13. Hafta Hume & Montesquieu Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
14. Hafta Rousseau & Federalist Papers Sözlü anlatım, tartışma, öğrenci sunumları
15. Hafta Final Sınav
16. Hafta Final Sınav
17. Hafta Final Sınav
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-1Antik Yunan siyasi düşünce sisteminden, Rousseau'ya kadar olan düşünürleri ve fikirlerini tanır
ÖÇ-2Batı demokrasilerinin kuruluş prensiplerinin saptar.
ÖÇ-3 Batı siyasal sistemindeki önemli düşünür ve yapıtları karşılaştırır.
ÖÇ-4Milli Devlet anlayışını çözümler.
ÖÇ-5Batılı düşünürlerini, bugünün dünyasına katkılarını ifade eder.
ÖÇ-6Aydınlanma fikrinin bugünün dünyasına etkilerini değerlendirir.
PÇ-1Uluslararası İlişkiler disiplinine ait teorik ve pratik bilgileri tanımlar ve kullanır.
PÇ-2Uluslararası İlişkiler ile ilgili tartışmalarda düşünce ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak ifade eder.
PÇ-3Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında sorumlu olduğu bilimsel ve etik değerleri bilir.
PÇ-4Alanında İngilizce yayınlanmış çalışmaları takip eder ve yorumlar.
PÇ-5İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanır.
PÇ-6Yerel, bölgesel ve küresel gelişmeleri çözümler, karşılaştırır ve ilişkilendirir.
PÇ-7Uluslararası İlişkiler disipliniyle ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere dair temel teorik ve pratik bilgileri tanımlar, kullanır, bunları birbiriyle ilişkilendirir ve edindiği bilgilerle alana dair öneriler geliştirir.
PÇ-8Kariyerlerini kamu kuruluşları, özel sektör ve akademide devam ettirecek bilgi düzeyini edinir.
PÇ-9Öne çıkan bölgesel ve küresel aktörlerin ortaya çıkışlarını ve işleyişlerini çözümler ve bunların geleceğiyle ilgili tahminde bulunur.
PÇ-10Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika alanlarındaki olay ve olguları teorik ve pratik olaraksorgular, geçmişlerini, bugünlerini ve geleceklerini bilimsel bir perspektifle değerlendirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10