Bilgisayar Mühendisliği

Mobil ve Kablosuz Ağlar

CSE0433 Mobil ve Kablosuz Ağlar 2/0/2 SA İngilizce 6
 Temel Kablosuz Teknolojileri Bilir

Kablosuz Teknolojilerin Karşılaştırmalarını ve hangi ortam ve koşulda hangi teknolojilerin tercih edilmesi gerektiğini bilir

Hücresel Ağ Kurulum ve İŞletim Konseptini bilir.

Uydu Teknolojilerini ve Uydusal Haberleşme konularını bilir

Tasarsız Ağların avantajını ve kurulum yapısını bilir.

Kablosuz Algılayıcı Ağların özellikleri kullanım alanlarını bilir.
Ön Koşullar CSE4014 Veri Yapıları ve Algoritmalar I
Eş Koşullar XXX Ders Adı...
Özel Koşullar Dersi Alan Öğrencinin İYİ derecede İngilizce bilgisine sahip olması ve Bilgisayar Ağları konusunda temel bilgileri bilmesi beklenir.
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Şafak Durukan ODABAŞI
Asistanlar Ders Yansıları+NetBeans Programı+Java Micro Edition+Ad Hoc Simulatörü+Sensor Network Yardımcıları
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu ders bu dönem açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Bu ders bu dönem açılmamıştır.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Öğrenimin ilk yarısında araştırma bildirileri ve matematiksel altyapa dayalı dersler yeralmaktadır.Bir sonraki çeyrekte dersler seçilen araştırma konuları ve öğretim üyesinin kendi araştırma alanı dahilindeki konularla yürütülmektedir.Son kalan çeyrekte ise seçilen konularla ilgili öğrenci sunumları yada uygulamalı bir proje seçilmişse proje tanıtımı yapılır.
Temel Kaynaklar  T.S. Rappaport (2002). Wireless communications: Principles and Practice. Prentice-Hall Inc, 2nd Edition. 0130422320

William Stallings (2002). Wireless Communication and Networks. Prentice Hall. 0-13-040864-6

William Stallings (2007). Data and Computer Communications (8th Edition) . Prentice Hall. 978-0132433105

Diğer Kaynaklar -

ÖÇ-6Kablosuz Haberleşmede Kullanılan Anten Tiplerinin bilinmesi
ÖÇ-7Modülasyon Tekniklerinin ve kullanım amaçlarına hakim olunması
ÖÇ-8Analog/Dijital Modülasyontekniklerinin anlaşılması
ÖÇ-9Uydu Haberleşme Sistemlerinin bilinmesi ve uygun modülasyon tekniklerini n kullanalarak tasarlanması
ÖÇ-10Tasarsız Ağ Tasarımı
ÖÇ-11Tasarsız Ağlarda Etkin Yönlendirme yöntemlerinin bilinmesi
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme veyorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi;mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11