Bilgisayar Mühendisliği

Web Programlama II

CSE0409 Web Programlama II 2/0/2 SA İngilizce 6
Öğrenciler C# programalama dili ile Microsoft ASP.NET MVC kullanarak mimari olarak esnek web uygulamaları oluşturmayı öğreneceklerdir. ASP.NET MVC yönlendirme, denetleyiciler ve eylemler, etki alanı modelleri, görünümler, uzanan denetleyiciler, Ajax, temsilci durum aktarımı (REST) ve istemci komut dosyası oluşturma, güvenlik ve güvenlik açığı, yetkilendirme ve kimlik doğrulama, önbelleğe alma, uluslararasılaştırma ve performans konularını ele alacağız. Buna ek olarak, LINQ, Entity Framework ve SQL sunucusunu kullanarak veri erişimi düşünülür. Test odaklı geliştirme ve bağımlılık enjeksiyonu dersin özünde bulunur ve boyunca kullanılır. Öğrenciler ASP.NET MVC hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacaklar ve mimari olarak esnek ve etkileşimli web uygulamaları hazırlamaya hazırlanacaklardır.
Ön Koşullar Bulunmamaktadır
Eş Koşullar Bulunmamaktadır
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Musa Serdar Aslan
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu ders bu dönem açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Bu ders bu dönem açılmamıştır.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Sözlü anlatım

- Örnek uygulamalar

- Laboratuvar Uygulaması
Temel Kaynaklar Galloway, Jon, et al. Professional ASP. NET MVC 4. John Wiley & Sons, 2012

Freeman, Adam. "Pro ASP. NET MVC 5 Platform." Pro ASP. NET MVC 5 Platform. Apress, 2014. 3-8.

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta MVC'ye Giriş Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
2. Hafta MVC Mimarisi Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
3. Hafta MVC Tasaım Kalıbı Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
4. Hafta Kontrolcüler ile Çalışma Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
5. Hafta Model Şablonları Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
6. Hafta Model Geçerleme Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
7. Hafta JQuery'ye Genel Bakış Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
8. Hafta jQuery Teknikleri Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
9. Hafta JQuery kullanıcı arayüzü kullanma Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
10. Hafta MVC Durum Yönetimi Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
11. Hafta URL'ler ve Yönlendirme ile Çalışma Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
12. Hafta DevOps'e Giriş Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması
13. Hafta DevOps'e Giriş (devam) Sözlü anlatım ve Laboratuvar Çalışması

ÖÇ-1MVC Modelleri oluşturma ve iş mantığını Model yöntemleri, özellikleri ve olayları içinde uygulayan kod yazabilme.
ÖÇ-2Kullanıcı etkileşimini yönetebilmek, modelleri güncelleyebilmek ve Görüntüleri seçerek MVC Uygulamasına Denetleyiciler ekleyebilmek.
ÖÇ-3Verileri görüntüleyen ve düzenleyen, Modeller ve Denetleyicilerle etkileşim kuran bir MVC uygulamasında Görüntü oluşturmak.
ÖÇ-4İstemci tarafında çalışan ve bir MVC web uygulamasının yanıt verimini optimize etmek için jQuery komut dosyası kitaplığını kullanan JavaScript kodunu yazabilmek.
ÖÇ-5Bütün bir MVC web uygulamasında kurumsal marka bilinci oluşturma da dahil olmak üzere tutarlı bir görünüm uygulayabilmek.
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme veyorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi;mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11