Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Yabancı Dil V

YDI5001 Yabancı Dil V 3/0/0 SAD İngilizce 3
Dersin Amacı Öğrenilmiş olan temel zamanları tekrar ederek pekiştirmek, pre-intermediate düzeyde bir metni okuyup anlayabilmek, temel dil bilgisi kurallarının tamamına vakıf olmak, elektronik posta, özgeçmiş gibi günlük hayatta kullanabileceğimiz kısa yazılar yazmak.
Ön Koşullar Ön koşul bulunmamaktadır.
Eş Koşullar Eş koşul bulunmamaktadır.
Özel Koşullar Özel koşul bulunmamaktadır.
Öğretim Üyeleri Ayşegül Gezek
Asistanlar Dersin verileceği akademik yıl için güncellenecektir.
Ders Gün,Saat ve Yeri Dersin verileceği akademik yıl için güncellenecektir.
Görüşme Saatleri ve Yeri Dersin verileceği akademik yıl için güncellenecektir.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Öğrenci Merkezli, Soru-cevap-sonuç çıkarma, Reading Comprehension, yazma geliştirme amaçlı yazı çalışmaları-hikaye tamamlama ve çözümleme, sunum yaparak öğrenileni kavratma yöntemleri. Ayrıca pair work, grup çalışması,sınıf içi tartışma ve role play gibi öğrenci merkezli öğretme teknikleri.
Temel Kaynaklar -Global Pre-Intermediate Coursebook, Lindsay Clandfield & Kate Pickering, Macmillan -Global Pre-Intermediate eWorkbook -Global Pre-Intermediate Audio CDs -Global Pre-Intermediate Digital
Diğer Kaynaklar -Çalışma kağıtları, konu ile ilgili görseller ve videolar.
1. Hafta Ders kayıt haftası
2. Hafta Soru cümlelerinde söz dizimi, "what" ve "how" soru kelimeleri ile oluşturulan cümleler. Sözlü anlatım.
3. Hafta Geniş zaman ve sıklık zarfları,şimdiki zaman; geniş zaman-şimdiki zaman karşılaştırması. Sözlü anlatım.
4. Hafta Sayılabilen ve sayılamayan isimler,miktar belirleyici sözcükler. Sözlü anlatım.
5. Hafta "to" mastarının (infinitive) farklı kullanımları. Sözlü anlatım.
6. Hafta geçmiş zaman ve sürekli geçmiş zaman (past continuous). Sözlü anlatım.
7. Hafta "used to" kalıbı. Sözlü anlatım.
8. Hafta Ara sınav. Ara sınav.
9. Hafta Gelecek zaman-"going to" ve şimdiki zamanın gelecek için kullanılması. Sözlü anlatım.
10. Hafta Gelecek zaman- "will", ve diğer gelecek zaman kalıpları.(after, when, if) Sözlü anlatım.
11. Hafta Gereklilik ve zorunluluk için kullanılan yardımcı filler. Sözlü anlatım.
12. Hafta "Present perfect" Sözlü anlatım.
13. Hafta Sunumlar Sunumlar
14. Hafta Sunumlar Sunumlar