Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / Elektronik Mühendisliğinde Özel Konular II (Bu dönem açılmayacaktır.)

Elektronik Mühendisliğinde Özel Konular II (Bu dönem açılmayacaktır.)

EE0802 Elektronik Mühendisliğinde Özel Konular II (Bu dönem açılmayacaktır.) 2/2/0 SA İngilizce 6
 Bu ders öğrencinin ilgi duyduğu bir konuda ileri seviyede çalışma yapması için tasarlanmıştır.
Ön Koşullar -

12. Hafta Grup sunumları Laboratuvar çalışmaları
13. Hafta Grup sunumları Laboratuvar çalışmaları
14. Hafta Son değerlendirmeler ve raporlama Laboratuvar çalışmaları

ÖÇ-1Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde güncel konularda güncel konulardaki araştırma ve geliştirmeleri anlayabilecektir.
ÖÇ-2Seçilen bir konuda literatür araştırmasını anlayabilecektir.
ÖÇ-3Öğrenciklerini ve bulduklarını tartışabilecek ve raporlayabilecektir.
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme veyorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11