Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Elektrik ve elektronik mühendisliği sektöründe hizmet veren veya bilişim teknolojileri ile ilgili alanlarda faaliyet gösteren firmalarda kariyerlerine devam eden mühendisler yetiştirmektir. Alternatif olarak mezunlarımız lisansüstü öğrenimlerine de devam ederek kariyerlerini planlayabilirler.

Kuruluş

15 Temmuz 1997 tarihinde 4281 sayılı kanun ile kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin 20 Ocak 2004 tarihinde aldığı karar ile Elektronik Mühendisliği Bölümünü kurma çalışmalarına başlamıştır. Elektronik Mühendisliği Bölümü 3 Haziran 2004'te YÖK’ten alınan izin ile ilk öğrencilerini 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde Ataköy Yerleşkesinde almıştır.  Bölüm,  26 Eylül 2006  tarihinden itibaren DGS öğrencilerini almaya başlamış ve İKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Yandal programına 01 Mart 2007 tarihinde başlamıştır. 11 Nisan 2013 tarihli Senato Kararı ile Bölümüz ile İstanbul Kültür Üniversitesindeki herhangi bir lisans programı ile Çift Anadal yapabilir hale gelmiştir.

Elektronik Mühendisliği Bölüm ismi, 2014-2015 Bahar yarıyılı başında Yüksek Öğretim Kurumu’na yapılan ve 7 Mayıs 2015 tarihli yazı ile kabul edilen başvuru ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak değiştirilmiştir.

Kazanılan Derece

4 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 240 AKTS’ye sahip öğrencilere Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Lisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Bölümümüzün öğretim dili İngilizce dir ve yabancı dil hazırlık sınıfı İngilizce seviyesi yetersiz olan öğrencilere zorunlu okutulmaktadır.

Çalışma Şekli

Tam zamanlı

Yerleşme Şartları

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programına, her sene belirlenen sayıda, ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ve Dikey Geçiş Sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Bölümün kontenjan, taban puan ve taban başarı sıralarına aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Ayrıca Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programına, İstanbul Kültür Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programlarına yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru ve kayıt kabul yönergesi uyarınca yabancı uyruklu öğrenci de alınmaktadır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Çift Anadal - Yandal

Başarılı bir eğitim süreci geçiren İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri, belirlenen şartları sağlamaları durumunda okudukları bölümle eşzamanlı olarak başka bir bölümde daha öğrenim görebilirler. Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler, iki ayrı lisans diploması almaya hak kazanırlar.

İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu’nun Nisan 2013’te almış olduğu karar çerçevesinde, İstanbul Kültür Üniversitesi’ndeki tüm lisans programları arasında çift ana dal yapılabilmesi ilkesi benimsenmiştir. YÖK tarafından da desteklenen ve örnek gösterilen bu açılım kapsamında tüm bölümlerimiz arasındaki ortak müfredatlar oluşturulmuştur.

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programı Başvuru, Kabul ve Kayıt Koşulları İle Uygulama İlkeleri (Yürürlük: 21.12.2017 tarihli Senato kararı)”  için tıklayın...

Ek olarak, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programında Anadal öğrenimlerini sürdüren başarılı öğrenciler, yine istedikleri herhangi bir programın lisans öğrenimine, belirli bir program çerçevesinde kısmen katılabilirler. Bu Eğitim-Öğretim programına, “Yandal Programı” denir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı ile birlikte Yandal Programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans Diploması ile birlikte bir Yandal Sertifikası verilir.

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan (toplam 248 AKTS karşılığı) derslerin ve gerekliliklerin (Staj, Bitirme Projesi, vb.) tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.

Uluslararası İşbirliği

Erasmus programı kapsamında öğrencilerimiz Avrupa'nın çeşitli üniveristelerinde bir yada iki yıl eğitim görme, staj yapma şansını elde edebilmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarımız için çalışma ve iş olanaklarımız oldukça geniştir. Elektronik devre tasarımı, haberleşme sistemleri, kontrol sistemlerinin tasarımı ve üretimi ve endüstriyel elektronik alanında ulusal ve uluslararası iş olanakları mevcuttur.

Anketler ve sosyal platformlar aracılığıyla ile takip edilen mezunlarımızın meslek dağılımları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Sektör

Çalışan mezun yüzdesi (01/04/2022)

Çalışan Mezun Yüzdesi (01/11/2022)

Çalışan Mezun Yüzdesi

(10/07/2023)

Elektrik ve Elektronik

Bilişim Teknolojileri

Endüstriyel Otomasyon/Makine

Telekomünikasyon

Satış/Pazarlama

Savunma Sanayi ve Uzay / Havacılık

Eğitim ve Araştırma

Yapı/Yol/Ulaşım

Finans/Ekonomi

Sağlık

Diğerleri

Üst Derece Programlara Geçiş

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Sunulan Olanaklar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Ataköy Yerleşkesi’nde eğitim vermekte olup alt yapı ve laboratuvar imkânları şöyledir: Bölümde 2 Profesör,5 Doktor Öğretim Üyesi, 6 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölüm çalışanlarının araştırma alanları Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında geniş yelpazeye dağılmıştır. Bölüm hem eğitim hem araştırma için kullanılmak üzere Bilgisayar Laboratuvarı ve Elektronik Laboratuvarına sahiptir.

Program Etkinlikleri

Program Etkinlikleri için tıklayınız.

İletişim Bilgileri

İstanbul Kültür Üniversitesi, Ataköy Yerleşkesi, E5 Karayolu Londra Asfaltı Üzeri, 34156, Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE

Tel: +90 212 498 4203

Faks:  +90 212 465 8308