Sanat ve Tasarım Fakültesi
Radyo, Televizyon ve Sinema

Temel Fotoğraf II

STV2006 2 Temel Fotoğraf II 1/2/0 Z Türkçe 4

Fotoğrafta temel teknik bilgiler çerçevesinde kompozisyon ve temel öğelerini kavrayarak uygulama yapılmasını; çekim teknikleri ile bilgisayar ortamındaki programlar yardımıyla görüntü işleme ile ilgili temel mantığının anlatılmasını, bilgisayarda görüntü işlemeyle ilgili temel kavramların öğretilmesini, bilgisayar kullanım alışkanlığının geliştirilmesini ve bilgisayar görüntü işleme ile ilgili basit uygulamaların yaptırılmasını amaçlar.

Ön Koşullar .
Eş Koşullar .
Özel Koşullar .
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Ümit Karalar Gökmen
Asistanlar Arş. Gör. Okan Şeker, Uzm. Tekniker Fatih Öztürk
Ders Gün,Saat ve Yeri Pazartesi, 09:00-11:45, 3B/04/06
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Konularla ilgili bilgiler, iç ve dış mekanlarda çekim yapma, yayınların takibi, sergi ve etkinlik takibi yapılacaktır.
Temel Kaynaklar
- Kalfagil; Sabit.Temel Fotoğraf Bilgisi Ders Notları, 2000.

- Kalfagil; Sabit. Fotoğrafın Yapısal Öğeleri ve Fotoğraf Sanatında Kompozisyon. İstanbul: Fotoğrafevi Yayınları, 2010.

- İkizler; Emre. Filmden Dijitale Fotoğraf. İstanbul: Say Yayınları, 2009.

- Kelby; Scot. Dijital Fotoğrafçının El Kitabı. İstanbul: Alfa Basım Dağıtım, 2009.

- Photoshop Magazin Dergisi; Photo Digital Dergisi; Adobe yazılımlarının kullanım kılavuzları

- Balıkçıoğlu, Ertuğrul, Temel Fotoğraf Bilgisi Notları

Diğer Kaynaklar

- Her Yönüyle Fotoğraf Sanatı, John Hedgecoe, İstanbul, 1996.

-  Fotoğrafın Görsel Dili, Gültekin Çizgen, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul, 1998.

1. Hafta Fotoğrafta yapay ışık kullanımı Sözlü anlatım
2. Hafta Fotoğrafta yapay ışık kullanımı Sözlü anlatım
3. Hafta Fotoğrafta yapay ışık kullanımı Uygulama
4. Hafta Öğrencilerin gruplara ayrılması, projelere karar verilmesi. Sözlü anlatım
5. Hafta Çalışmaların değerlendirilmesi ve yönlendirmeler Proje
6. Hafta Çalışmaların değerlendirilmesi, sunum ve notlandırma Proje
7. Hafta Ara sınav Proje
8. Hafta Dış çekim proje 1 (Gruplandırma, konulara karar verme) Uygulama
9. Hafta Dış Çekim proje 1 değerlendirme ve yönlendirme Uygulama
10. Hafta Değerlendirme, sunum ve notlandırma Sözlü anlatım
11. Hafta Dış çekim proje 2 (Gruplandırma, konulara karar verme) Uygulama
12. Hafta Dış Çekim proje 2 değerlendirme ve yönlendirme Uygulama
13. Hafta Değerlendirme, sunum ve notlandırma Uygulama
14. Hafta Final Proje

ÖÇ-11. Öğrenci fotoğraf makinesi üzerinde uygulama alışkanlıklarının kazanabilecek
ÖÇ-22. Fotoğraf makinesi kullanımı ile ilgili temel kuralları formüle edebilecek.
ÖÇ-33. Fotoğrafta kompozisyon kurallarını uygulayabilecek.
ÖÇ-44. Fotoğraf konuları belirleyecek ve bu konuların çekimlerini projelendirebilecek.
ÖÇ-55. Dijital görüntü işlemede uzmanlık seviyesine geçiş için güçlü bir teorik ve pratik altyapı kazanabilecek
ÖÇ-66. Fotoğraf manipülasyon tekniklerini bilgisayar ortamında kullanabilecek
ÖÇ-77. Fotoğraf çekimi ve sonrası müdahaleler için öngörüde bulunabilecek
ÖÇ-88. Fotoğrafta çekim tekniklerini projeleri üzerinde kullanabilecek.
PÇ-1 İletişim, sanat ve kültürle ilgili kavramlar öncelikli olmak üzere farklı alanlarla ilgili her türlü kavramı tanımlayabilecek.
PÇ-2 Teknolojik gelişmeleri ve buna bağlı olarak değişen sanatsal ve kültürel algılama biçimlerini yorumlayabilecek
PÇ-3 Çağdaş/güncel sinema ve televizyon pratiklerini anlayabilecek.
PÇ-4 Sanat, iletişim ve toplum arasındaki organik ilişkileri çözümleyebilecek.
PÇ-5 Yaratıcı süreci öğrenecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaran eserler üretebilecek
PÇ-6 Disiplinli ve kendi yarattığı çizgide yaratıcı, esnek ve bağımsız bir şekilde çalışabilecek.
PÇ-7 Mesleklerinde gerekli olan araçları ve donanımları doğru yer ve doğru zamanda kullanabilecek, projelerini belirlenen süre içinde uygulayabilecek
PÇ-8 Yaratıcı fikirlerini görsel iletiler kullanarak ifade edebilecek.
PÇ-9 Animasyon, fotoğraf, sinema gibi farklı disiplinler arası alanlarda özgün ürünler verebilecek.
PÇ-10 Film yönetimi, senaryo, görüntü yönetmenliği ve kurgu alanlarında deneyim sahibi olacak.
PÇ-11 Bilgisayar tabanlı uygulamaları kullanarak sinema ve televizyon için görsel efekt hazırlama becerisi kazanacak.
PÇ-12 Oyunculuk, mimik, dramatik doğaçlama alanlarında deneyim sahibi olacak
PÇ-13 Kitle iletişim alanında yeniliklere açık ve yenilikleri alana uyarlayabilir olmak
PÇ-14 Ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli uzmanlarla birlikte proje üretebilme yeteneği kazanmış olacak.
PÇ-15 Ulusal ve uluslararası alanlarda yarışma, sergi, festival, seminer vb. etkinliklere katılmış olacak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15