Sanat ve Tasarım Fakültesi

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde;  kuram ve estetiğinin temel ilkeleri, bu alandaki en son yeniliklere dair teknolojik pratiklerin deneyimlenmesi, öğrencilerin kendilerine özgü sanatsal bakış açısı kazanmaları ve bu bakış açılarını yine kendilerine has bir biçemle ifade edebilmeleri eğitim sürecinin esasını oluşturmaktadır. Bu bağlamda, sanatın evrensel bir olgu olduğundan hareketle, yurt dışındaki çeşitli festival ve proje merkezleriyle ortak çalışılır ve öğrenci, ilk yıllarından itibaren kendini bu deneyimin bir parçası olarak görür.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü , kültürel ve teknolojik etkilerle her geçen gün yenilenen/değişen bir alan olduğundan öğrencinin bu değişim algısını doğru yakalaması; alanında uzman ve yetkin bir konumda olması ve lisans eğitiminin kendisine kazandırdıklarıyla bu değişime yön vermesi bölümün öncelikli hedefleri arasındadır.

Kuruluş

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde 2015 yılı içinde kurulmuş ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır.

Radyo, Televizyon ve Sinema diploması

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam zamanlı

Yerleşme Şartları

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü , merkezi yerleştirme kapsamında Sözel puan türüyle öğrenci almaktadır.

Çift Anadal - Yandal

Çift Anadal Uygulaması: Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde lisans öğrenimlerini sürdüren başarılı öğrenciler, üniversitemiz içinde bölümümüzün anlaşmalı olduğu diğer bölümlerden birinde eşzamanlı olarak ikinci lisans eğitimlerini alabilmektedirler. Çift Anadal Programı'nı başarı ile bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilerimize iki ayrı lisans diploması verilir.

Yandal Uygulaması: Öğrencilerimiz, öğrenimleri boyunca, asıl bölümlerine konu bakımından yakın olan başka bir bölümün lisans öğrenimine belirli bir program çerçevesinde en az 30 AKTS kredilik ders alarak kısmen katılabilirler. Anadal programı ile birlikte yandal programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize bir lisans diploması ile birlikte bir yandal lisans sertifikası verilir.

Staj

Öğrenciler kurum dışında 40 günlük staj yükünü tamamlamak zorundadır.

Öğrenciler ayrıca iki dönem boyunca da kurum içi stajlarını yapmak durumundadırlar.

Mezuniyet Koşulları

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde öğrenciler mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmekle yükümlüdürler. Toplam 240 AKTS(ECTS) ile mezun olmaktadırlar.

Uluslararası İşbirliği

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü bir “CILECT” üyesidir. İstanbul Kültür Üniversitesi aynı zamanda CILECT’in bölgesel birlikteliklerinden GEECT’e (Avrupa Sinema-Televizyon Okulları Birliği / The Grouping of Film and Television Schools) ve SEECS’e (Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları / South European Cinema Schools) üyedir.Bölümümüzün Erasmus+ programı çerçevesinde anlaşmalı olduğu üniversiteler bulunmakta, program kapsamında hem öğrenci hem de personel hareketliliği gerçekleşmektedir

Mezunların İstihdam Profilleri

Öğrencilerimiz mezuniyetleri sonrasında, Radyo, Televizyon ve Sinema alanının geniş çalışma yelpazesinde “Yönetmen”, “Senaryo Yazarı” “Görüntü Yönetmeni”, “Sanat Yönetmeni”, “Yapımcı”, “Teknik Eleman (Stüdyo Şefi – Kurgu Operatörü)”, “Sinema ve Televizyon Kuramcısı”, “Film Eleştirmeni” olarak kariyerlerini sürdürebilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

İstanbul Kültür Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden başarı ile mezun olan öğrenciler, alanlarıyla ilgili herhangi bir kurumda yüksek lisans ve doktora yapma hakkına sahiptirler.

Sunulan Olanaklar

Öğrenciler Çift Anadal, Yandal eğitimi alabilecekleri gibi bir öğrenci değişim programı olan Erasmus/Socrates Programları çerçevesinde öğrenimlerinin bir bölümünü işbirliği içerisinde bulunan üniversitelerden birinde tamamlama şansına sahiptirler. Ayrıca öğrencilerin eğitimleri süresince yerleşke içerisinde yönelebileceği merkez ve birimler bulunmaktadır:
- Dans Kulübü
- Girişimcilik Kulübü
- Psikoloji Kulübü

Program Etkinlikleri

Programda yıl boyunca çeşitli söyleşi, konferans, festival ve atölyeler düzenlenmektedir

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ, RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜM BAŞKANI

Doç. Dr. Perihan Taş Öz