Mimarlık Fakültesi
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce)

BİTİRME PROJESİ

IAD0814 8 BİTİRME PROJESİ 0/6/0 Z İngilizce 15

İçmimarlık eğitiminde yer alan uygulamalı ve teorik tüm derslerde işlenen konuların sentezi ile belirlenen proje konusu kapsamında öğrencinin tasarıma ilişkin bilgi ve becerisinin sınanması amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar IAD0711 İç Mimarlık Proje VII
Özel Koşullar Dönem boyunca gerçekleştirilen tüm jürilere, dönem başında öğrencilere dağıtılan ders föyüne uygun olarak hazırlanarak eksiksiz katılmak.
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Bilge Şan Özbilen, Dr. Öğr. Üyesi Aliye Rahşan Karabetça, Öğr. Gör. Dr. Zeynep Birgönül, Öğr. Gör. Dr. Sevinç Ormancı, Öğr. Gör. Aysun Karabay, Öğr. Gör. Barış Birtan Gündüz
Asistanlar Arş. Gör. Furkan Evliyaoğlu, Arş. Gör. Elif Ece Ilgaz
Ders Gün,Saat ve Yeri Çarşamba , 09.00-17.45, 4G 08 ve 4G 16
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Jüri değerlendirmeleri, eskiz  ve uygulama çizim çalışmaları, modelleme ve sunum.
Temel Kaynaklar -S.K.Harmon, "The Codes Guidebook for Interiror", Wiley, 5.edition,ISBN-10:0470592095,2011

M.McGowan, "Interior Graphic Standards", Wiley, ISBN-10:0 471461962, 2004.

J.De Chiara, "Time-Saver Standards for Interior Design and Space", Mcgraw-Hill, ISBN-10:0070162999, 1991.

J.Panero, "Human Dimension and Interior Space: A Source Book Design Reference", Watson-Guptill, ISBN-10:9780823072712, 1979.
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Proje bilgilendirme toplantısı. Sunum.
2. Hafta Tasarım kavramlarının geliştirilmesi, ihtiyaç programını belirleme, çevre düzenlemesine ve mekan organizasyonu tasarlama kararları (1/500 ölçek proje çalışmaları). Proje çalışmaları.
3. Hafta I. Ara Jüri Değerlendirmesi. Sunum ve değerlendirme.
4. Hafta Çevre düzenlemesine ve mekan organizasyonu tasarlama kararları. (1/500 - 1/200 ve 1/100 ölçek proje çalışmaları). Proje çalışmaları.
5. Hafta Ön proje plan ve kesitleri (1/200 ve 1/100 ölçek proje çalışmaları). Proje çalışmaları.
6. Hafta Ön proje plan ve kesitleri (1/200 ve 1/100 ölçek proje çalışmaları). Proje çalışmaları.
7. Hafta II. Ara Jüri Değerlendirmesi. Sunum ve değerlendirme.
8. Hafta Eskiz Sınavı. Değerlendirme.
9. Hafta Ön proje plan ve kesitleri (1/200 ve 1/100 ölçek proje çalışmaları). Proje çalışmaları.
10. Hafta İç düzenleme projesi 1/100, 1/50 ölçek çalışmalar, belirlenen bölümlere ait 1/10-1/20 sistem detaylarının geliştirilmesi. Proje çalışmaları.
11. Hafta III. Ara Jüri Değerlendirmesi. Sunum ve değerlendirme.
12. Hafta İç düzenleme projesi 1/100, 1/50 ölçek çalışmalar, belirlenen bölümlere ait 1/10-1/20 sistem detaylarının geliştirilmesi. Proje çalışmaları.
13. Hafta İç düzenleme projesi 1/100, 1/50 ölçek çalışmalar, belirlenen bölümlere ait 1/10-1/20 sistem detaylarının geliştirilmesi. Proje çalışmaları.
14. Hafta İç düzenleme projesi 1/100, 1/50 ölçek çalışmalar, belirlenen bölümlere ait 1/10-1/20 sistem detaylarının geliştirilmesi. Proje çalışmaları.
15. Hafta Teslim, proje sunumları ve jüri değerlendirmesi. Sunum ve değerlendirme.
16. Hafta Teslim, proje sunumları ve jüri değerlendirmesi. Sunum ve değerlendirme.
17. Hafta Teslim, proje sunumları ve jüri değerlendirmesi. Sunum ve değerlendirme.

ÖÇ-1Farklı yapı tanımlamalarına ait iç mekan kurguları geliştirebilir
ÖÇ-2Mimarlık alan disiplininde tanımlanan iç mekan ve çevre düzenlemesine ait tasarım proje ve uygulama projeleri gerçekleştirebilir.
ÖÇ-3İç mekan ve çevre ile ilgili yerel ve küresel ölçekte proje, uygulama çalışmalarını yönetebilir.
ÖÇ-4Mesleki alanda farklı disiplinlerle birlikte proje geliştirmek üzere ortak çalışmalara katılabilir, tüm süreclerde analiz-sentez yaparak sorunları tanımlayabilir.
ÖÇ-5Varolan mekanlara yeniden işlev tanımlayarak kültürel değerleri, insan sağlığı ve yaşam kalitesini gelişimine katkı sağlayacak proje geliştirebilir
PÇ-1PÇ1. Tasarım ve planlama alanlarında kavram geliştirme becerisine sahiptir. Farklı mekan kurgularına bağlı, tasarım ve planlama konularında potansiyel sorunları belirleyebilme ve bunlar için gerekli araştırmaları tanımlayabilme yeteneğine sahiptir.
PÇ-2PÇ2. Soyut ve somut kavramları kullanarak farklı mekan kurgularına bağlı yaratıcı, yenilikçi, estetik ve özgün çözüm arayışları geliştirir.
PÇ-3PÇ3. Alanıyla ilgili bilgi ve becerileri eleştirel ve diyalektik ( eleştirel, karşı tez ve sentez üretebilen) bir yaklaşımla değerlendirebilmektedir.
PÇ-4PÇ4. Alanıyla ilgili çalışmaları yürütmek, bu süreçte araştırma projeleri planlamak, uygulama projesinde yer almak, disiplinler arası çalışmalarda ortak ve bireysel sorumluluklar almak konusunda gerekli özgüvene ve yetkinliğe sahiptir.
PÇ-5PÇ5. Alanıyla ilgili konularda ilgili kişi ve kurumlarla işbirliği yapabilecek düzeyde kendisini yazılı, sözlü ve görsel olarak ifade edebilme yeteneğine sahiptir.
PÇ-6PÇ6. Alanının gerektirdiği en az bir bilgisayar destekli çizim programını yetkin olarak kullanabilme becerisine sahiptir.
PÇ-7PÇ7. İlgili alanda ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik ilke ve standartlarını benimseyen çok boyutlu bakış açısına sahiptir.
PÇ-8PÇ8. İnsan-çevre ilişkisi içinde sosyal ve kültürel haklara saygılı, doğal çevrenin ve kültürel mirasın korunmasında gerekli duyarlılığı göstererek, bilinçli karar verebilme yeteneğine sahiptir.
PÇ-9PÇ9. Sanat ve tasarım konusunda ulusal ve uluslar arası değerlerin farkındadır.
PÇ-10P10. Sanat ve tasarım konularında etik ve estetik farkındalığa sahiptir.
PÇ-11P11. Mesleğinin görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak, doğal ve kültürel değerlerin korunmasına, iş sağlığı ve güvenliğine dikkat etmek, mekan kalitesini arttırmaya yönelik çözüm önerileri geliştirebilmek gibi konularda yetkinliğe sahiptir.
PÇ-12P12. Meslek alanındaki ilkeler, yasa, yönetmelik ve standartlar konusunda bilgiye sahiptir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12