Uluslararası Ticaret (İngilizce)

FAMILY BUSINESS ON TURKISH ECONOMY

ITR0121 FAMILY BUSINESS ON TURKISH ECONOMY 2/0/0 SA English 4
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrenciye bir aile şirketinde hizmet verebilecek ve / veya kendi girişimini kurabilecek bilgi ve pratik becerileri kazandırmaktır
Ön Koşullar Aile işletmeleri konusunda kendini geliştirmeyi hedeflemek
Eş Koşullar Aile işletmeleri konusunda kendini geliştirmeyi hedeflemek
Özel Koşullar orta düzey ingilizce derse katılım ve yoklama KESINLIKLE dikkate alınacaktır
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Didem Kayalıdereden
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl yapılmayacaktır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri  Lectures, class discussions, reading materials form the textbook, lecture notes and assignments.

Temel Kaynaklar

1. Family Business, First Edition, by Ernesto J. Poza Copyright © 2004 South-Western/Thomson Learning

2. Some recent articles related to family business

Diğer Kaynaklar 1. Some recent Turkish academic publications and international reports related to family business
1. Hafta Aile işletmeleri neden farklı? sunumlar ve karşılıklı soru cevap
2. Hafta Aile işletmelerinde yönetişim sunumlar ve karşılıklı soru cevap
3. Hafta Türkiye'de aile işletmelerinin yönetiminde ailenin katılımı sunumlar ve karşılıklı soru cevap
4. Hafta Stratejik büyümenin sağlanması sunumlar ve karşılıklı soru cevap
5. Hafta Aile anayasası ve sürdürelebilirlik sunumlar ve karşılıklı soru cevap
6. Hafta kurumsallaşma sunumlar ve karşılıklı soru cevap
7. Hafta vize vize
8. Hafta Case study - uluslararası bir rapor incelemesi Öğrencilerle forum
9. Hafta Aile üyesi olmayan kritik üyeler sunumlar ve karşılıklı soru cevap
10. Hafta Konuk konuşmacı sohbet
11. Hafta Aile kültürü sunumlar ve karşılıklı soru cevap
12. Hafta Türk aile şirketlerinin karşılaştığı zorluklar sunumlar ve karşılıklı soru cevap
13. Hafta gelecekte aile şirketleri sunumlar ve karşılıklı soru cevap
14. Hafta genel tekrar sunumlar ve karşılıklı soru cevap
15. Hafta Final Final
16. Hafta Final Final
17. Hafta Final Final
Kısa sınav(lar) 1 20
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-1Aile şirketi kavramını tanımlamak ve kavramsal olarak farklılaştırmak
ÖÇ-2Türkiye'de aile işletmelerinin güçlü ve zayıf yanlarının ifade edilebilmesi
ÖÇ-3Kurumsallaşmayı kavramsal olarak analiz edebilmek ve aile işletmelerinde nasıl uygulanacağını göstermek
ÖÇ-4Kurumsallık temel prensiplerine göre aile üyelerini incelemek ve kritik etmek
ÖÇ-5Aile işletmelerinde farklı jenerasyonların etkin görev ve sorumluluğu ilgili modelleme çalışması
PÇ-1Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanır.
PÇ-2Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceler, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirir.
PÇ-3Uluslararası Ticaret ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-4Güncel sorunları tanımlar, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5Uluslararası Ticaret kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini inceler ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri değerlendirir.
PÇ-6Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlar, takip eder ve bu gelişmeler arasında ilişki kurar.
PÇ-7Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olur ve bu bilgileri rapor eder.
PÇ-8Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izler ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurar.
PÇ-9İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanır.
PÇ-10Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur, yargılar ve değerlendirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10