İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Uluslararası Ticaret (İngilizce)

INTRODUCTION TO INSURANCE

ITR0039 INTRODUCTION TO INSURANCE 2/0/0 SA English 4
Dersi tamamlayanlar risk yönetiminin ne olduğunu anlayacak, kurumsal risk yönetiminin adımlarını kavrayıp risklerin nasıl ölçüleceğini öğrenecek, sigorta şirketlerinin finansal tablolarını okuyup anlayabilecek ve bu mali tablolara rasyo analizlerini uygulayabilecektir. Ayrıca sigorta tiplerini ve sigorta poliçelerinin özelliklerini anlayacaklardır.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Dr. Oğuz Koban
Asistanlar Namika Elif küçük
Ders Gün,Saat ve Yeri DERS 2022-2023 DÖNEMİNDE AÇILMAMIŞTIR.
Görüşme Saatleri ve Yeri E-posta yoluyla talep edilip gerçekleştirilecektir.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Öğretim üyesi ders notlarından ve kitaptan dersi anlatır, iş hayatından örnekler verir. Dersin kitabı öğretim üyesi tarafından önerilir. Öğrenciler derste ders notlarını tutarlar, sorularını sorarlar. Derslerin sonunda sorulan sorular takip eden dersin başında yanıtlanır.
Temel Kaynaklar Principles of Risk Management and Insurance, Thirteenth Edition, Pearson. George E. Rejda, Michael J. McNamara.
Diğer Kaynaklar -Magazines and newspaper
written sources
1. Hafta Risk ve belirsizlik kavramına giriş Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
2. Hafta Risk ve yönetilmesi Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
3. Hafta Sigortanın özellikleri ve risk yönetimine giriş Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
4. Hafta Risk yönetimi ve kurumsal risk yönetimi Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
5. Hafta Quiz 1 ve sigorta şirketi faaliyetleri Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
6. Hafta Sigorta şirketi faaliyetleri - devam Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
7. Hafta Vize sınavı Sınav
8. Hafta Sigortacıların finansal operasyonları Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
9. Hafta Sigorta kontratlarının yasal prensipleri Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
10. Hafta Quiz 2 ve sigorta kontratlarının analizi Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
11. Hafta Sigorta kontratlarının analizi - devam Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
12. Hafta Quiz 3 ve gözden geçirme Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
13. Hafta Hayat sigortası Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
14. Hafta Sorumluluk riski Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
15. Hafta Quiz 4, ticari varlık sigortası Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
16. Hafta Ticari sorumluluk sigortası Sunumlar, soru-cevap ve örnek vakalar
17. Hafta Final sınavı Sınav
Kısa sınav(lar) 4 30

ÖÇ-1Risk, belirsizlik kavramları ve riskin nasıl ölçüldüğünü anlamak
ÖÇ-2Risk yönetimi ve kurumsal risk yönetimi kavramlarını ve uygulama adımlarını anlamak
ÖÇ-3Sigorta şirketlerinin faaliyetlerini ve finansal tablolarını anlamak
ÖÇ-4Sigorta kontratlarının özelliklerini anlamak
ÖÇ-5Sigorta çeşitlerini anlamak
PÇ-1Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanır.
PÇ-2Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceler, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirir.
PÇ-3Uluslararası Ticaret ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-4Güncel sorunları tanımlar, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5Uluslararası Ticaret kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini inceler ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri değerlendirir.
PÇ-6Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlar, takip eder ve bu gelişmeler arasında ilişki kurar.
PÇ-7Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olur ve bu bilgileri rapor eder.
PÇ-8Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izler ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurar.
PÇ-9İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanır.
PÇ-10Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur, yargılar ve değerlendirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10