Uluslararası Ticaret (İngilizce)

INTRODUCTION TO BUSINESS

ITR1003 1 INTRODUCTION TO BUSINESS 2/2/0 Z ENGLISH 5
Bu dersin amacı öğrencilere işletme ve yönetici, yönetim, yönetimin yönleri gibi temel kavramları hakkında bilgi vermek, girişimcilik ve yönetim vizyonunu geliştirmektir.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Çiğdem Kaya
Ders Gün,Saat ve Yeri Pazartesi, 09.00-11.00/13:00-15:00 L-02
Görüşme Saatleri ve Yeri Pazartesi 11:00-13:00 B-606
Öğretim Yöntem ve Teknikleri  - Ders anlatımı, okuma ve sınıf ortamında tartışmalar.
Temel Kaynaklar L.E. Boone and D.L. Kurtz. Contemporary Business. John Wiley and Sons, 2011 (Fourteenth Edition)

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Çağdaş İşletmelerde Güncel Sorunlar Ders Anlatımı
2. Hafta Günümüzün İş Etiği Ortamı ve İlgili Sosyal Sorunlar Ders Anlatımı, tartışma
3. Hafta Ekonomi Ders Anlatımı, tartışma
4. Hafta Uluslararası İşletme ve Pazarlama Ders Anlatımı, tartışma
5. Hafta Çağdaş İşletmeyi Yapılandırma Ders Anlatımı, tartışma
6. Hafta Rekabetçi Bir Ekonomide Girişimcilerin Rolü Ders Anlatımı, tartışma
7. Hafta Vize SINAV
8. Hafta Bir İşletme Organizasyonunda Yönetim Hiyerarşisi Nasıl Çalışır? Ders Anlatımı, tartışma
9. Hafta İnsanları Motive etmek ve Çalışma İlişkileri Ders Anlatımı, tartışma
10. Hafta Çağdaş İşletmenin Operasyonel ve Üretim Yönleri Ders Anlatımı, tartışma
11. Hafta Pazarlama Stratejilerine Giriş Ders Anlatımı, tartışma
12. Hafta Mal ve Hizmet Üretimi ve Dağıtımı Ders Anlatımı, tartışma
13. Hafta Mal ve Hizmetlerin Promosyonu ve Fiyatlandırılması Ders Anlatımı, tartışma
14. Hafta Muhasebe ve Finansal Bilgilerin Kullanılması Ders Anlatımı, tartışma
15. Hafta FİNAL SINAV
16. Hafta FİNAL SINAV
17. Hafta FİNAL SINAV

ÖÇ-1Temel iş anlayışını geliştirir.
ÖÇ-2Organizasyon yapısının temel ilkelerini tanımlar.
ÖÇ-3İş örgütlerinin türlerini keşfeder.
ÖÇ-4İş ortamı hakkında farkındalık yaratır.
ÖÇ-5Bir iş kurmak ve işletmek için temel bilgi ve becerileri sağlar.
PÇ-1Uluslararası Ticaret alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olur ve bu bilgileri kullanır.
PÇ-2Uluslararası Ticaret ve Ekonomi ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceler, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlar ve ekonomik olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirir.
PÇ-3Uluslararası Ticaret ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
PÇ-4Güncel sorunları tanımlar, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirir.
PÇ-5Uluslararası Ticaret kavramı ile bağlantılı kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının, nasıl işlediğini inceler ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri değerlendirir.
PÇ-6Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri politik ekonomik açıdan tanımlar, takip eder ve bu gelişmeler arasında ilişki kurar.
PÇ-7Uluslararası Ticaret ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin; iktisat, hukuk, finans, uluslararası işletme vb) ilişkin temel bilgilere sahip olur ve bu bilgileri rapor eder.
PÇ-8Uluslararası Ticaret, Küreselleşme ve Finansman sistemleri ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izler ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurar.
PÇ-9İkinci bir dili (İngilizce, Rusça ya da Çince) orta düzeyde kullanır.
PÇ-10Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olur, yargılar ve değerlendirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10