Meslek Yüksek Okulu
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

İŞ ETİĞİ VE ETİK YÖNETİMİ

HHK0527 İŞ ETİĞİ VE ETİK YÖNETİMİ 2/0/0 SA 2
 Havacılık sektöründe yer alacak öğrencilerimizin etik ilkeler doğrultusunda davranan, ahlaki değerlere sahip bireyler olarak mesleki yaşamlarını sürdürmeleri ve bu doğrultuda sosyal yaşamda kabul gören ahlaki ve etik  kurallara uygun davranan, gelecekte havacılığı meslek olarak seçmiş bireylerin insan hakları evrensel ilkelerinin, düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerinin, laik hukuk devletinin, katılımcı demokrasi anlayışının, liberal ekonominin, rekabetçi piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarının ve sürdürülebilir çevre dengesinin benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamaları amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar İş Etiği ve Etik Yönetimi
Eş Koşullar İş Etiği ve Etik Yönetimi
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Dr. Kübra Öztürk
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe 9:00-10:50 İK2A08 (İncirli2.KatAKor.)
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğr. Gör. Dr. Kübra Öztürk Perşembe 9:00-10:50 İK2A08 (İncirli2.KatAKor.)
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Sözlü ve ppt sunum teknikleri, vaka çalışmaları, karşılıklı etkileşimli iletişim, öğrencinin konuya hakimiyetini geliştirecek güncel ve tarihi örneklerle konuya ilişkin kavramayı geliştirecek bütün eğitsel yöntemler.
Temel Kaynaklar - İş Etiği ve Etik Yönetimi Dersinde paylaşılan kaynaklar
Diğer Kaynaklar - YATKIN Ahmet  ''Kamuda Etik Yönetimi '' Nobel Akademik Yayıncılık 2015

- ATACAN Tuğba, GENÇ Kurtuluş Yılmaz  ''İş Etiği'' Astana Yayınları 2020
1. Hafta Ahlak ve Etik Nedir ve İlgı̇lı̇ Temel Kavramlar Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
2. Hafta Dünya’da ve Türkı̇ye’de İş Ahlâkı Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
3. Hafta İş Ahlakının Artan Önemı̇, Kaynakları ve İş Ahlakı Problemlerı̇nı̇n Nedenlerı̇ Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
4. Hafta İş Ahlakı Problemlerı̇: İş Ahlâkına Aykırı Tutum ve Davranışlar I-II Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
5. Hafta İş Ahlakı Problemlerı̇: İş Ahlâkına Aykırı Tutum ve Davranışlar III-IV Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
6. Hafta Okuma Haftası Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
7. Hafta Okuma Haftası Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
8. Hafta İş Ahlakının Kurumsallaştırılması Vize Sınavı
9. Hafta Kurumsal Sosyal Sorumluluk Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
10. Hafta Mesleki yozlaşma ve Etik Dışı Davranışlar Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
11. Hafta Havacılıkta Etik Kod ve Davranış Kuralları Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
12. Hafta Okuma Haftası Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
13. Hafta Genel Tekrar Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
14. Hafta Final Sınavı Görsel ve işitsel sunum teknikleri, etkileşimli iletişim içeren eğitsel yöntemler.
15. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
16. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
17. Hafta Final Sınavı Final Sınavı

ÖÇ-1Etik ve Ahlak İlkelerini Özümsemek