Meslek Yüksek Okulu
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / SEYAHAT ACENTECİLİĞİ VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ

SEYAHAT ACENTECİLİĞİ VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ

HHK0001 SEYAHAT ACENTECİLİĞİ VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ 2/0/0 SA Türkçe 2
 Seyahat acentelerinde yapılan faaliyetlerin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar Seyahat Acentacılığı
Eş Koşullar -Seyahat Acentacılığı
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Uyesi.Neyir Tekeli
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı 12:00-14:00 4A02
Görüşme Saatleri ve Yeri Dr.Öğr.Uyesi.Neyir Tekeli İncirli Kampüs
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.

Temel Kaynaklar Orhan İçöz, Seyahat Acentaları ve Tur Operatörlüğü
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Kavramlar ve Tarihçesi Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
2. Hafta Türkiye'de Turizm Gelirleri Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
3. Hafta Seyahat İşletmeleri : Seyehat Acentaları ve Tur Operatörleri Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
4. Hafta Seyahat Acentaların İşlevleri Ve Tercih Edilme Nedenleri Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
5. Hafta Seyahat Acentalarının Gelişmesini Etkileyen Faktörler Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
6. Hafta Seyahat acentaları ile ilgili organizasyonlar Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
7. Hafta Türkiyede Seyahat Acentalarının Kuruluş İşlemleri Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
8. Hafta Vize Haftası
9. Hafta Paket Tur tüketim Aşaması ve Tur operatörü-Karşılayıcı Acente-Otel anlaşmaları Seyahat Acenteleri Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
10. Hafta Paket Tur tüketim Aşaması ve Tur operatörü-Karşılayıcı Acente-Otel anlaşmaları Seyahat Acenteleri Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
11. Hafta Seyahat acentelerinin turizm endüstrisindeki diğer kuruluşlarla ilişkisi Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
12. Hafta Acente operasyon organizasyonları hazırlıkları Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
13. Hafta Örnek Tur Planı Hazırlamak Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
14. Hafta Örnek Tur Planı Hazırlamak Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Problem çözme, Beyin fırtınası.
15. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
16. Hafta Final Sınavı Final Sınavı