|
Dersin Amacı |
Uçak içerisinde yolcuya sunulan ikram hizmetlerinin tümünü kapsamaktadır. Doğru beden dili kullanımıi, etkili iletişim teknikleri ve yolcu odaklı hizmet anlayışı gelişmiş kabin memurları yetiştirmektir. |
Ön Koşullar |
IKRAM VE SERVIS HIZMETLERI |
Eş Koşullar |
IKRAM VE SERVIS HIZMETLERI |
Özel Koşullar |
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi) |
Öğretim Üyeleri |
DR.ÖĞR.ÜYESİ HACER NEYİR TEKELİ |
Asistanlar |
|
Ders Gün,Saat ve Yeri |
Pazartesi 14:00- 16:50 4A02 |
Görüşme Saatleri ve Yeri |
Pazartesi 14:00- 16:50 4A02 |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
- Sunum, ders notları, CCM,
|
Temel Kaynaklar |
- Ders notları ve CCM |
Diğer Kaynaklar |
- |
|
Haftalık Ders Programı |
Hafta |
Dersin İçeriği |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1. Hafta |
İkram ve servis hizmetlerine giriş |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
2. Hafta |
İkram nedir? |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
3. Hafta |
Uluslararası servis terimleri |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
4. Hafta |
Galley malzemelerinin tanıtılması |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
5. Hafta |
İkram Malzemelerinin tanıtılması |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
6. Hafta |
İkram diyalogları |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
7. Hafta |
Vize |
Vize |
8. Hafta |
Yolcu ile iletişim |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
9. Hafta |
Doğru beden dili kullanımı |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
10. Hafta |
Uçakta servis usülleri |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
11. Hafta |
Uçakta servis usülleri |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
12. Hafta |
Uçakta servis usülleri |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
13. Hafta |
Uçakta servis usülleri |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
14. Hafta |
Uçakta servis usülleri |
Sunum, Anlatım ve Uygulama |
15. Hafta |
Final Sınavı |
|
16. Hafta |
Final Sınavı |
|
17. Hafta |
Final Sınavı |
|