Lisans
Meslek Yüksek Okulu
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Dünya Mutfak Kültürleri

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
BES0003 Dünya Mutfak Kültürleri 2/0/0 SAD Türkçe 2
Dersin Amacı
Öğrenci, ülkelerin kültürlerini öğrenir, kültürel farklılıkları, kültürlerin mutfaklara etkisi, mutfak kültürlerinin tarihsel gelişimi ve yerel yemekleri tanır, uluslararası mutfakların sağlık üzerine etkilerini inceler.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu ders bu yarıyıl verilmemektedir
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Sanal sınıf, senkron ders

 
Temel Kaynaklar  

Ders notu

 
Diğer Kaynaklar

MacVeigh J. (Ed: Garza D), (2009). International cuisine, Clifton Park, NY, USA.

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim yayını, No:2171, Dünya Mutfakları I

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim yayını, No:2247, Dünya Mutfakları II

Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Anadolu mutfak kültürünün kökenleri ve Türk mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2. Hafta Fransız mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3. Hafta İspanyol mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4. Hafta İngiliz ve Balkan mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5. Hafta İskandinav ve Rus mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6. Hafta Orta, Kuzey, Güney Amerika ve Meksika mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7. Hafta Ara sınav
8. Hafta Çin mutfağı, Japon mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
9. Hafta Hint mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10. Hafta Kore mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11. Hafta Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12. Hafta Orta Doğu ve Afrika mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13. Hafta Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, Iran, Afganistan, Pakistan) Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14. Hafta İtalyan mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15. Hafta Final
16. Hafta Final
17. Hafta Final
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Projeler 1 40
Final 1 60