Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / Endüstri Mühendisleri için Akademik İngilizce I

Endüstri Mühendisleri için Akademik İngilizce I

IE1702 1 Endüstri Mühendisleri için Akademik İngilizce I 3/0/0 Z İngilizce 3

Öğrencilerin kelime haznelerini geliştirmek ve İngilizceyi okuma ve kullanma becerilerini arttırırken eleştirel düşünmelerini sağlamak

Ön Koşullar -
Özel Koşullar Derse materyalleri ile gelmesi, dersin ödev ve sorumlulukları gerçekleştirilmeli.
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Özay ŞEKER, Öğr. Gör. Ebru ERKAÇAN TEMİZ
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Öğrenci merkezli, eklektik yöntem, proje ve sunumlar
Temel Kaynaklar Farklı kaynaklardan derlelen mataryeller.

Diğer Kaynaklar -Öğretmen notları ve (gerekirse) ek kaynaklar
1. Hafta DERSE GİRİŞ
2. Hafta Industrial Revolution and the birth of industrial engineering Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
3. Hafta Soft Skills for Engineers Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
4. Hafta Innovation How inventors think + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
5. Hafta Ethics + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
6. Hafta Mindset + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
7. Hafta Entrepreneurial Mindset + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
8. Hafta MIDTERM Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
9. Hafta Marketing + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
10. Hafta Digital Business + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
11. Hafta Quiz + Presentations Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
12. Hafta Robots in the workplace + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
13. Hafta Management + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
14. Hafta The Importance of Ergonomics in Industrial Engineering + Presentation Öğrenci odaklı , eklektik, interaktif
15. Hafta Final
Kısa sınav(lar) 1 10
Sunum 1 20

ÖÇ-1Eleştirel düşünme becerilerini geliştirme ve keskinleştirme.
ÖÇ-2Sözlü iletişimi başlatma ve devam ettirme, bilimsel alanlarındaki teknik dökümanı anlama ve inceleme
ÖÇ-3Alanlarına ait kelime bilgisine vakıf olma, bunları kullanma ve cümle ya da paragrafları yeniden yazmak
ÖÇ-4Dinlerken ve okurken not almak
ÖÇ-5Belirlenmiş bir konu hakkında İngilizce sunum yapmak
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11