Lisans
Meslek Yüksek Okulu
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Almanca II

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
YDD2001 2 Almanca II 3/0/0 Z Almanca 3
Dersin Amacı
Almanca dersleri Avrupa Dil Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme Çerçevesi (European Common Reference Frame) doğrultusunda ve bütün dil becerilerini (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) geliştirmeye yönelik bir programla yürütülmektedir.
 A1.2  yürüttüğümüz program öğrencilerin somut ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, çok sık kullanılan ifade şekillerini ve basit cümleleri anlamaları ve kullanabilmelerini, dinleme ve yazmada A1.2 seviyesinin normlarına ulaşmayı kapsamaktadır. Karşısındakiler yavaş ve anlaşılır konuşur ve yardımcı olurlarsa, onlarla basit şekilde anlaşabilmeleri bu program sonucunda mümkündür.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Derse devam ve proje teslimi
Öğretim Üyeleri Öğr.Gör. Ayşe Güvenir
Asistanlar Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, 16.00-18.45,4B-04/06
Görüşme Saatleri ve Yeri Salı, 13.00-14.30,4-A-03/05
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Analitik düşünmeyi geliştirici, etkileşime ve interaktif uygulamaya dayalı
Temel Kaynaklar -
Hermann Funk, Christina Kuhn, Silke Demme : Studio d A1, Deutsch als Fremdsprache , Kurs – und Übungsbuch , Teilband 1  Rita Maria Niemann, Dong Ha Kim :Studio d A1, Deutsch als Fremdsprache , Sprachtraining Wörterbuch Deutsch als Fremdsprache Lesenovelle
Diğer Kaynaklar Dersin hocası tarafından  hazırlanmış Çalışma Kağıtları ve farklı kitaplardan oluşturulan derlemeler
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Final Sınavı değerlendirilmesi, Almanca Öğrenenler Günü etkinliği’nin organizasyonu Komünikasyona dayalı
2. Hafta İnsanlar ve yaşadıkları alanlar, Komünikasyona dayalı
3. Hafta kira, metrekare, mekan betimleme, şehir içi , şehir dışı oturma kira, metrekare, mekan betimleme, şehir içi , şehir dışı oturma Komünikasyona dayalı
4. Hafta Sıfatlar ve artikellerin cümlede kullanımı Komünikasyona dayalı
5. Hafta İnsanlar ve yaşadıkları alanlar, kira, metrekare, mekan betimleme Komünikasyona dayalı
6. Hafta şehir içi , şehir dışı oturma , iyelik zamiri Komünikasyona dayalı
7. Hafta Sınav öncesi tekrar için İstasyon Çalışması, projelerin değerlendirilmesi Komünikasyona dayalı
8. Hafta Ara Sınav Komünikasyona dayalı
9. Hafta Bileşik sözcükler, proje çalışmaları Komünikasyona dayalı
10. Hafta Sınav Değerlendirme, gerekli soruların tekrarı, proje çalışmaları Komünikasyona dayalı
11. Hafta Randevu ve buluşma. Konuyla ilgili sözcükler. Saat, günün dilimleri, ne zaman sorusunun kullanımı Komünikasyona dayalı
12. Hafta sözcükler. Saat, günün dilimleri, ne zaman sorusunun kullanımı Komünikasyona dayalı
13. Hafta Ayrılabilen fiiller, bir günün akışı, günler, projelerin değerlendirilmesi Komünikasyona dayalı
14. Hafta Geç kalma için özür beyan etme, bir günün akışını anlatabilme ve yazabilme Komünikasyona dayalı
15. Hafta İş hayatındaki oryantasyon, bununla ilgili sözcükler, işe gitmede kullanılan araçlar Komünikasyona dayalı
16. Hafta Şehirdeki yaşam, iş yerindeki yerleşim, ofis içindeki eşya ve makinalar Komünikasyona dayalı
17. Hafta İsmin d hali, yer tamlamaları,yolu sorma,telefonda randevu alabilme,projeleri poster haline getirme çalışması Komünikasyona dayalı
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 25
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 15
Derse Devam / Katılım 1 10
Final 1 50


ÖÇ-1Kendi kütürünü ve başka kültürleri tanıma
ÖÇ-2Farklı olana saygı
ÖÇ-3Kritik düşünce yetisinin kazandırılması
ÖÇ-4 Farklı stratejileri kullanma ve farklı olana saygı
ÖÇ-5Bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenme ve kullanma
Program Çıktıları
PÇ-1Türk mutfak kültürüne ve inceliklerine hâkim olacaklardır.
PÇ-2Asya, Avrupa ve Amerika mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilecek, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabileceklerdir.
PÇ-3Besin ve kimya arasındaki ilişkiyi anlayacak böylece besinin hazırlama ve pişirme süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini algılayacaklardır.
PÇ-4Teknolojik gelişimlerin yiyecek üretimine olan etkileri kavrayacak ve uygulayacaklardır.
PÇ-5Gıda hijyen ve güvenliğini sağlayarak insan sağlığını korunmasına katkıda bulunacaklardır.
PÇ-6Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilecek ve uygulayacaklardır.
PÇ-7Pazarlama kavram ve yöntemlerini yiyecek ve içecek sektörü ihtiyaçlarına göre uygulama becerisi kazanacaklardır.
PÇ-8Çeşitli organizasyon, toplantı ve ziyafetlerin planlanması ve yönetimi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
PÇ-9Çeşitli pişirme yöntemlerini bilecek ve uygulayacaklardır.
PÇ-10Yiyecek içecek işletmelerinde bütçeleme; menü planlaması ve geliştirme konularına hakim olacaklardır.
PÇ-11Yiyecek içecek üretimi ile ilgili aşamaları ve kontrolü ayrıca bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
PÇ-12Yeme-içme kültürü, son trendler ve yapılabilecek yenilik çalışmalarını yakından takip edecek, girişimcilik kavramını tanıyacaklardır.
PÇ-13Bir restoranın veya bir yiyecek üretimi tesisinin üretim ve hizmet alanlarının planlanması, tasarımı, çizimi, ekipman temini ve iç mekan tasarımını yapabileceklerdir.
PÇ-14Alkollü ve alkolsüz içeceklerin tarihçesi ve hazırlanışını bileceklerdir.
PÇ-15Sunum ve servis tekniklerini bilecek ve uygulayacaklardır.
PÇ-16Gıdaların duyusal analizi konusunda bilgi sahibi olacak böylece ürünün amaçlanan kaliteye uygunluğunun değerlendirmesini yapabileceklerdir.
PÇ-17Etkili iletişim kurma tekniklerine hakim olacaklardır.
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--