Girişimcilik

Girişimcilik Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA

AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA

IIBF0079 AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA 2/0/0 SA TÜRKÇE 4
Binbir zahmetle kurulan aile sahipliği veya etkinliği olan işletmelerin özellikleri incelenerek, uzun ömürlü olmalarını sağlayacak, kendi gelenek ve öz kültürlerine dayanan ama evrensel işletme kurallarını da içeren bir kurumsallaşmayı aktarmak, aynı zamanda öğrencilere aile işletmelerine özgü sorunları anlayabilmeye yönelik bir bakış açısı kazandırılmasıdır.
Ön Koşullar Bulunmamaktadır.
Eş Koşullar Bulunmamaktadır.
Özel Koşullar Bulunmamaktadır.
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Dr. İlhami Fındıkçı
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu Ders, 2022-2023 Akademik Yılında Açılmamıştır...
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Düz Anlatım Tekniği

Beyin Fırtınası Tekniği

Soru - Cevap Tekniği
Temel Kaynaklar Fındıkçı, İ. Aile Şirketleri. Alfa Yayınları, 4. Basım. İstanbul, 2011.

Diğer Kaynaklar Fındıkçı, İ. Eyvah Yeni Kuşak Geliyor. Alfa Yayınları, İstanbul, 2014.

Akıngüç Günver, B. Aile İşletmelerinin Yapısı ve Geleceği. İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 1. Baskı. İstanbul, 2002.

Alayoğlu, N. Aile Şirketlerinde Yönetim ve Kurumsallaşma. Müsiad Yayınları, İstanbul, 2003.

Bayramoğlu, G. Aile Şirketinin Yönetimi ve Kurumsallaşma. Seçkin Yayınevi, 1. Basım, Ankara, 2017.

1. Hafta Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ile İlgili Genel Bilgiler Sözlü Anlatım
2. Hafta Aile Şirketlerinin Kuruluşu, Gelişimi ve Genel Özellikleri Sözlü Anlatım, Uygulama
3. Hafta Türkiye ve Dünyada Aile Şirketleri Sözlü Anlatım
4. Hafta Aile Şirketlerinde Yönetim ve Organizasyon Sözlü Anlatım
5. Hafta Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılanma Sözlü Anlatım
6. Hafta Aile Şirketlerinde Yeniden Yapılanma Süreci ve Aile Şirketi Anayasası Sözlü Anlatım
7. Hafta Aile Şirketi Anayasasında Mantık ve Duygu Birlikteliği Sözlü Anlatım
8. Hafta Vize Haftası
9. Hafta Vize Haftası
10. Hafta 100 Yılı Aşmış Aile Şirketlerinin Ortak Özellikleri: Nasıl Başardılar? Sözlü Anlatım, Vaka Analizi
11. Hafta Aile Şirketlerinde Liderlik: Hizmetkâr Liderlik Sözlü Anlatım
12. Hafta Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirliği Sağlayan Temel Özellikler: "Eyvah Yeni Kuşak Geliyor." Sözlü Anlatım, Vaka Analizi
13. Hafta Aile Şirketlerinde Yeni Kuşağın Yetiştirilmesi, Aile ve Eğitim Sözlü Anlatım, Vaka Analizi
14. Hafta Genel Tekrar
15. Hafta Final Haftası
Kısa sınav(lar) 1 10

ÖÇ-1Öğrenciler Türkiye’de ve dünyada sıklıkla karşılaşılan aile işletmelerini tanıma becerisi kazanır.
ÖÇ-2Öğrenciler aile işletmelerinin çeşitli sorunlarına çözüm geliştirebilme becerisi kazanır.
ÖÇ-3Öğrenciler örgütte yeniden yapılanma ve kurumsallaşma teorisini ve gelişimini bilir.
ÖÇ-4Öğrenciler kurumsallaşmanın aile işletmeleri açısından önemini bilir.
PÇ-1Girişimcilik kuramı çerçevesinde girişimcilik kavramını ve türlerini tarihi gelişimi içinde tanımlar
PÇ-2Kişisel ve kurumsal yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirme yolları hakkında farkındalık geliştirir
PÇ-3KOBİ yönetiminin ve sorunlarının Büyük İşletme yönetiminden ve sorunlarından farklı yanlarını ayırt eder.
PÇ-4Yeni iş kurmak için iş planı tasarlar.
PÇ-5Yeni kurulan işletmelerin kurumsallaşma sürecini değerlendirir.
PÇ-6Girişimcilik ile ilgili edindiği bilgi ve beceriyi kariyer yaşamında kullanır ve iş yeri ortamında uygular.
PÇ-7Sosyal sermaye ve iletişim yetkinliği sayesinde yeni bir işi sosyal çevrede açıklar.
PÇ-8Eğitim hayatı boyunca edindiği yenilik ve inovasyon bilgisini güncel bilgilerle yorumlar ve iş yaşamına uyarlar.
PÇ-9Girişimcilik konusunda edindiği temel ve güncel bilgiler sayesinde, girişimcilik desteklerine nasıl ulaşılacağını saptar, girişimcilik ekosisteminde yaşanan değişim ve paradigma kaymaları hakkında tahminde bulunur.
PÇ-10Alanında elde ettiği kavramsal ve bilişsel bilgiyi, iş yaşamının gerektirdiği uzmanlık bilgisi ile birleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10