Girişimcilik

ULUSLARARASI TURİZM

GIR0054 ULUSLARARASI TURİZM 2/0/0 SA Türkçe 4
Bu dersin amacı uluslararası turizm işletmelerine genel bir bakış kazandırma ve Dünya’daki turizm hareketlerinin incelemektir.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Begüm Erdil Şahin
Asistanlar Arş. Gör. İsmail Ertek
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu Ders, 2022-2023 Akademik Yılında Açılmamıştır...
Görüşme Saatleri ve Yeri b.sahin@iku.edu.tr i.ertek@iku.edu.tr
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Sözlü Anlatım, Tartışma
Temel Kaynaklar

Prof. Dr. Kurban Ünlüönen, Prof. Dr. Ahmet Tayfun ve Prof. Dr. Arzu Kılıçlar, Turizm Ekonomisi, Nobel Yayınları, 2018.

Dr. Ozan Bahar, Dr. Metin Kozak, Uluslararası Turizm ve Rekabet Edilebilirlik, Detay Yayıncılık, 2005.

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Uluslararası Turizm ve Temel Kavramlar Sözlü Anlatım, Tartışma
2. Hafta Küreselleşme ve Turizm: Küresel Turizmin Özellikleri Sözlü Anlatım, Tartışma
3. Hafta Turizmin Sektörünün Ekonomik Analizi Sözlü Anlatım, Tartışma
4. Hafta Turizm Arz ve Talebi Sözlü Anlatım, Tartışma
5. Hafta Turist Harcamalarının Ülke Ekonomileri Açısından Önemi ve Ekonomik Etkisinin Ölçülmesi Sözlü Anlatım, Tartışma
6. Hafta Salgın Sonrasında Turizm ve Bağlantılı Sektörlerde Beklenen Gelişmeler Sözlü Anlatım, Tartışma
7. Hafta Alternatif Turizm Faaliyetleri ve Önemi Sözlü Anlatım, Tartışma
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Ara Sınav
10. Hafta Öğrenci Sunumları: Uluslararası Turizm Hareketleri ve Türkiye Sözlü Anlatım, Tartışma
11. Hafta Öğrenci Sunumları: Uluslararası Turizmin Sosyo-Kültürel Etkileri Sözlü Anlatım, Tartışma
12. Hafta Öğrenci Sunumları: Uluslararası Turizmde Rekabet Sözlü Anlatım, Tartışma
13. Hafta Öğrenci Sunumları: Turizmin Gelişiminin Çevresel Etkileri ve Sürdürülebilirlik Sözlü Anlatım, Tartışma
14. Hafta Genel Değerlendirme Tartışma
15. Hafta Final Haftası
16. Hafta Final Haftası
17. Hafta Final Haftası
Projeler 1 30
Derse Devam / Katılım 10 10

ÖÇ-1Turizm faaliyetlerine etki eden küresel ve ulusal konuları analiz edebilir.
ÖÇ-2Ekonomik bir faaliyet olarak turizmi ve önemini tanımlayabilir.
ÖÇ-3Turizm arzı ve talebi unsurlarının neler olduğunu ifade edebilir.
ÖÇ-4Turizm sektörünün uluslararası ve ulusal ekonomiler üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini değerlendirebilir.
ÖÇ-5Dünyada turizm sektöründe meydana gelen gelişmeleri yorumlayabilir.
ÖÇ-6Uluslararası turizmin geleceğini ve Türkiye’nin dünya turizmi içerisindeki yeri ve öneminin değerlendirebilir.
PÇ-1Girişimcilik kuramı çerçevesinde girişimcilik kavramını ve türlerini tarihi gelişimi içinde tanımlar
PÇ-2Kişisel ve kurumsal yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirme yolları hakkında farkındalık geliştirir
PÇ-3KOBİ yönetiminin ve sorunlarının Büyük İşletme yönetiminden ve sorunlarından farklı yanlarını ayırt eder.
PÇ-4Yeni iş kurmak için iş planı tasarlar.
PÇ-5Yeni kurulan işletmelerin kurumsallaşma sürecini değerlendirir.
PÇ-6Girişimcilik ile ilgili edindiği bilgi ve beceriyi kariyer yaşamında kullanır ve iş yeri ortamında uygular.
PÇ-7Sosyal sermaye ve iletişim yetkinliği sayesinde yeni bir işi sosyal çevrede açıklar.
PÇ-8Eğitim hayatı boyunca edindiği yenilik ve inovasyon bilgisini güncel bilgilerle yorumlar ve iş yaşamına uyarlar.
PÇ-9Girişimcilik konusunda edindiği temel ve güncel bilgiler sayesinde, girişimcilik desteklerine nasıl ulaşılacağını saptar, girişimcilik ekosisteminde yaşanan değişim ve paradigma kaymaları hakkında tahminde bulunur.
PÇ-10Alanında elde ettiği kavramsal ve bilişsel bilgiyi, iş yaşamının gerektirdiği uzmanlık bilgisi ile birleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10