İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Girişimcilik

ULUSLARARASI FİNANSAL YÖNETİM

GIR0048 ULUSLARARASI FİNANSAL YÖNETİM 2/0/0 SA Türkçe 4

Bu dersin amacı, temel uluslararası finans teorileri çerçevesinde, çokuluslu firmaları finansal açıdan irdeleyerek,uluslararası finansta kullanılan temel ekonomik ve finansal ilkeler çerçevesinde, uluslararası finansal karar süreçleri için yeterli bilgi birikiminin sağlanmasıdır.

Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Müge Çetiner
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu Ders, 2022-2023 Akademik Yılında Açılmamıştır...
Görüşme Saatleri ve Yeri ders sonrası
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Konu anlatımı, sanal sınıf tartışması, örnekler çözme
Temel Kaynaklar

Jeff Madura, Hatice Doğukanlı (Çeviri) Uluslararası Finansal Yönetim I,II, 10. Basımdan çeviri, Nobel Yayınevi, 2013

Halil Seyidoğlu, (2016). Uluslararası Finans, Güzem Can Yayınları, Geliştirişmiş 6. Baskı, İstanbul

Paul R. Krugman, Maurice Obstfeld, Marc J. Melitz; International Finance Theory & Policy, 11'th Edition, Pearson, 2018

Diğer Kaynaklar

Öğretim Üyesinin Ders Notları

Yardımcı Kitaplardan Konu ile iligli Bölümler.

Butler, K.C. (2016). Multinational Finance: Evaluating the Opportunities, Costs, and Risks of Multinational Operaitons. John Wiley & Sons.

Cheol S.Eun, Bruce G. Resnick. (2015) International Financial Management, 7'th Edition, Mc Graw Hill.

Shapiro, A. C., & Hanouna, P. (2019). Multinational Financial Management, John Wiley & Sons

1. Hafta Uluslararası Finansa Giriş Uzaktan Eğitim
2. Hafta Uluslararası finansal piyasalar Uzaktan Eğitim
3. Hafta Ödemeler dengesi Uzaktan Eğitim
4. Hafta Döviz piyasaları Uzaktan Eğitim
5. Hafta Döviz kurları Uzaktan Eğitim
6. Hafta Uluslararası finansta temel parite koşulları Uzaktan Eğitim
7. Hafta Vadeli piyasalar Uzaktan Eğitim
8. Hafta Ara Sınav Uzaktan Ara Sınav
9. Hafta Ara Sınav Uzaktan Ara Sınav
10. Hafta Uluslararası ticaretin finansmanı Uzaktan Eğitim
11. Hafta Derse davetli konuşmacı ve final sınavına hazırlık Uzaktan Eğitim
12. Hafta Öğrenci sunumları Uzaktan Eğitim
13. Hafta Öğrenci sunumları Uzaktan Eğitim
14. Hafta Genel Değerlendirme Uzaktan Eğitim
15. Hafta Final Sınavı Uzaktan Sınav
16. Hafta Final Sınavı Uzaktan Sınav
17. Hafta Final Sınavı Uzaktan Sınav

ÖÇ-1Uluslararası finansal piyasaların işleyişini tanır.
ÖÇ-2Uluslararası para sistemi ve döviz ve kur sistemini yorumlar.
ÖÇ-3Türev piyasaları tanır ve bilgilerini örneklerle yorumlar.
ÖÇ-4Çokuluslu işletmelerde kullanılan uluslararası finansal teknikleri tanır.
ÖÇ-5Uluslararası finans terminolojisi ve uluslararası finans sisteminin dinamiklerini tanımlar.
PÇ-1Girişimcilik kuramı çerçevesinde girişimcilik kavramını ve türlerini tarihi gelişimi içinde tanımlar
PÇ-2Kişisel ve kurumsal yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirme yolları hakkında farkındalık geliştirir
PÇ-3KOBİ yönetiminin ve sorunlarının Büyük İşletme yönetiminden ve sorunlarından farklı yanlarını ayırt eder.
PÇ-4Yeni iş kurmak için iş planı tasarlar.
PÇ-5Yeni kurulan işletmelerin kurumsallaşma sürecini değerlendirir.
PÇ-6Girişimcilik ile ilgili edindiği bilgi ve beceriyi kariyer yaşamında kullanır ve iş yeri ortamında uygular.
PÇ-7Sosyal sermaye ve iletişim yetkinliği sayesinde yeni bir işi sosyal çevrede açıklar.
PÇ-8Eğitim hayatı boyunca edindiği yenilik ve inovasyon bilgisini güncel bilgilerle yorumlar ve iş yaşamına uyarlar.
PÇ-9Girişimcilik konusunda edindiği temel ve güncel bilgiler sayesinde, girişimcilik desteklerine nasıl ulaşılacağını saptar, girişimcilik ekosisteminde yaşanan değişim ve paradigma kaymaları hakkında tahminde bulunur.
PÇ-10Alanında elde ettiği kavramsal ve bilişsel bilgiyi, iş yaşamının gerektirdiği uzmanlık bilgisi ile birleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10