Girişimcilik

Girişimcilik Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / YENİ ÜRÜN TASARIM VE PAZARLAMA

YENİ ÜRÜN TASARIM VE PAZARLAMA

GIR0016 YENİ ÜRÜN TASARIM VE PAZARLAMA 2/0/0 SA Türkçe 4
Bir fikrin test edilmesi ve hayata geçirilmesi öncesi tüm analiz ve araştırmalarının yapılarak geliştirilmesi ve projelendirilmesi
Ön Koşullar Bu ders çevrimiçi olarak işleneceğinden, öğrencilerin internet bağlantısına ve ilgili cihazlara ihtiyacı olacaktır.
Özel Koşullar Derse devam oranı yüksekliği açıklanacak şekilde kanaat olarak dikkate alınacaktır.
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Kemal Özkan Yılmaz
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu Ders, 2022-2023 Akademik Yılında Açılmamıştır...
Görüşme Saatleri ve Yeri Pazartesi 13:30-14:45, Salı 13:30-14:45
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

- Anlatım ve Sunum

- Müzakere

- Araştırma

- Vaka Analizi

- Takım Çalışması

Temel Kaynaklar

Trott, P. 2017. Innovation Management and New Product Development. 6th Edition, Pearson.

Crawford, M. and Di Benedetto, A. 2015. New Products Management. 11th Edition. McGraw Hill.

Osterwalder, A. ve Pigneur, Y. 2019. İş Modeli Üretimi. 1. Baskı. Optimist Yayın Grubu p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'}

Diğer Kaynaklar

Diğer yardımcı kitaplardan ve kaynaklardan konularla ilgili ek kaynak ve kısımlar CATs’de paylaşılacaktır.

1. Hafta Yeni Ürün Geliştirmeye Giriş ve Temel Kavramlar Anlatım ve müzakere
2. Hafta Yeni Ürün Geliştirme Süreci ve Stratejisi Anlatım ve müzakere
3. Hafta Konsept Oluşturma ve Müşteri Problemi Yaklaşımı Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
4. Hafta Algı Haritaları ve Kalitatif Teknikler Anlatım ve müzakere
5. Hafta Konsept Değerlendirme Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
6. Hafta Konsept Testi ve Pazar Araştırmaları Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
7. Hafta Pazar Değerleme ve Analizi Anlatım ve müzakere
8. Hafta Vize Vize
9. Hafta Vize Vize
10. Hafta Ürün Protokolü Tasarımı ve Kullanıcı Testi Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
11. Hafta Stratejik Lansman Planlaması ve Uygulaması Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
12. Hafta Pazar Analizi ve Lansman Yönetimi Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
13. Hafta Kamu Politikalarının Etkisi Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
14. Hafta Yeni Ürün Geliştirmede Güncel Uygulamalar Anlatım, müzakere ve vaka çalışmaları
15. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
16. Hafta Final Sınavı Final Sınavı
Kısa sınav(lar) 1 10
Derse Devam / Katılım 12 0

ÖÇ-1Ekip çalışması
ÖÇ-2Araştırma ve analiz etme becerisi
ÖÇ-3Saha aktivitesi deneyimi
ÖÇ-4Sunum hazırlama ve hikaye anlatma becerisi
ÖÇ-5Yalın girişimde fikir geliştirme ve test becerisi
PÇ-1Girişimcilik kuramı çerçevesinde girişimcilik kavramını ve türlerini tarihi gelişimi içinde tanımlar
PÇ-2Kişisel ve kurumsal yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirme yolları hakkında farkındalık geliştirir
PÇ-3KOBİ yönetiminin ve sorunlarının Büyük İşletme yönetiminden ve sorunlarından farklı yanlarını ayırt eder.
PÇ-4Yeni iş kurmak için iş planı tasarlar.
PÇ-5Yeni kurulan işletmelerin kurumsallaşma sürecini değerlendirir.
PÇ-6Girişimcilik ile ilgili edindiği bilgi ve beceriyi kariyer yaşamında kullanır ve iş yeri ortamında uygular.
PÇ-7Sosyal sermaye ve iletişim yetkinliği sayesinde yeni bir işi sosyal çevrede açıklar.
PÇ-8Eğitim hayatı boyunca edindiği yenilik ve inovasyon bilgisini güncel bilgilerle yorumlar ve iş yaşamına uyarlar.
PÇ-9Girişimcilik konusunda edindiği temel ve güncel bilgiler sayesinde, girişimcilik desteklerine nasıl ulaşılacağını saptar, girişimcilik ekosisteminde yaşanan değişim ve paradigma kaymaları hakkında tahminde bulunur.
PÇ-10Alanında elde ettiği kavramsal ve bilişsel bilgiyi, iş yaşamının gerektirdiği uzmanlık bilgisi ile birleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10