İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Girişimcilik

EKOSİSTEM DENEYİM PAYLAŞIMI

GIR0063 EKOSİSTEM DENEYİM PAYLAŞIMI 2/0/0 SA Türkçe 4

Girişimcilik ekosistemi içerisinde yer alan aktörlerin deneyimlerinin öğrencilere aktarılması ve bu sayede öğrencilerin ekosistemi daha iyi tanıyarak yeni fikir geliştirme ve uygulama esnasında elde ettikleri bilgileri kullanmasını sağlamak.

Ön Koşullar Bulunmamaktadır
Eş Koşullar Bulunmamaktadır
Özel Koşullar Bulunmamaktadır
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Meltem Çora
Asistanlar Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği Mentorları
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu Ders, 2022-2023 Akademik Yılında Açılmamıştır...
Görüşme Saatleri ve Yeri Meltem Çora Cuma 13:00- 14:00
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Sözlü Anlatım

Sunum

Tartışma

Kollektif Çalışma

Çalıştay

Deneyim Paylaşımı

Deneyimleme

Temel Kaynaklar -Girişimcilik Ekosistemi Paydaşları tarafından sağlanacak kaynaklar kullanılacaktır.
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Girişimcilik Ekosistemi Giriş Sözlü Anlatım, Tartışma, Kolektif Katılım,
2. Hafta Girişimcilik Ekosistemi Workshop (Çlıştay) Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
3. Hafta Ekosistem Haritalaması Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
4. Hafta Kanvas-Kanvas-Workshop Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
5. Hafta SWOT-TOWS Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
6. Hafta Rekabeti Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
7. Hafta Yatırıma Giden Yol Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
8. Hafta Ara Değerlendirme- Rapor Rapor Sunum
9. Hafta Ara Değerlendirme Sınav
10. Hafta Bootcamp-Hackhaton-İdeathon Nasıl Düzenlenir Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
11. Hafta Türkiye'de Girişimci Olmak-Seminer Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
12. Hafta Yatırımcılar Gözünden EkoSistem-Seminer Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
13. Hafta Mentor Gözünden Ekosistem-Seminer Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
14. Hafta Girişim/Start-up Nasıl Batar Sözlü Anlatım Sunum Tartışma
15. Hafta Proje Çalışması Workshop (Çalıştay)
16. Hafta Ara Değerlendirme Sunum
17. Hafta Final Sınav
Projeler 1 25
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-1Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenci: I. Girişimcilik Ekosistemini tarif eder II. Ekosistem içerisindeki başarı ve başarısızlık faktörlerini öğrenir III. Deneyimlerden elde ettiği bilgilerle, ekosistemdeki değişimlerin ve muhtemel etkilerinin farkında olur IV. Ekosisteme uygun olarak yeni iş fikirleri tasarlar V. Deneyimlerden elde ettiği bilgileri fikirlerini daha iyi hale getirmek için kullanır.
PÇ-1Girişimcilik kuramı çerçevesinde girişimcilik kavramını ve türlerini tarihi gelişimi içinde tanımlar
PÇ-2Kişisel ve kurumsal yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirme yolları hakkında farkındalık geliştirir
PÇ-3KOBİ yönetiminin ve sorunlarının Büyük İşletme yönetiminden ve sorunlarından farklı yanlarını ayırt eder.
PÇ-4Yeni iş kurmak için iş planı tasarlar.
PÇ-5Yeni kurulan işletmelerin kurumsallaşma sürecini değerlendirir.
PÇ-6Girişimcilik ile ilgili edindiği bilgi ve beceriyi kariyer yaşamında kullanır ve iş yeri ortamında uygular.
PÇ-7Sosyal sermaye ve iletişim yetkinliği sayesinde yeni bir işi sosyal çevrede açıklar.
PÇ-8Eğitim hayatı boyunca edindiği yenilik ve inovasyon bilgisini güncel bilgilerle yorumlar ve iş yaşamına uyarlar.
PÇ-9Girişimcilik konusunda edindiği temel ve güncel bilgiler sayesinde, girişimcilik desteklerine nasıl ulaşılacağını saptar, girişimcilik ekosisteminde yaşanan değişim ve paradigma kaymaları hakkında tahminde bulunur.
PÇ-10Alanında elde ettiği kavramsal ve bilişsel bilgiyi, iş yaşamının gerektirdiği uzmanlık bilgisi ile birleştirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10