Öğrencileri staj yaptıkları kurumun diyetisyeni ve akademik personel danışmanlığında, diyetisyenliğe pratik olarak hazırlamak, bilgi ve beceri sahibi olmasını sağlamaktır.
Ön Koşullar
BES5001 Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları I ve BES6001 Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II derslerinden en az D- harf notunu almak (2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminde yeni kayıt yaptırmış öğrenciler için geçerlidir)
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
-
Öğretim Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Gözde Ekici
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
Staj uygulaması
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
- Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
Temel Kaynaklar
- Mahan L.K, Escott-Stump S. Krause's Food, Nutrition & Diet Therapy. 10th Ed., W.B. Saunders Company, USA, 2000.
Diğer Kaynaklar
-
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
2. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
3. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
4. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
5. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
6. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
7. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
8. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
9. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
10. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
11. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
12. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
13. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
14. Hafta
Staj uygulaması
Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, Problem Çözme
15. Hafta
Final sınavı
16. Hafta
Final sınavı
17. Hafta
Final sınavı
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Final
1
100
ÖÇ-1
Etik kurallar çerçevesinde eğitim/araştırma ile danışmanlık hizmetleri uygulamalarını gözlemleyerek klinik ve yönetici diyetisyenlik bilgi ve becerilerini geliştirir.
ÖÇ-2
Klinik ve toplu beslenme hizmetlerinde beslenme ve diyetetik biliminin teorik ve pratik bilgilerini uygulayabilme becerisi kazanır.
ÖÇ-3
Multidisipliner yaklaşım çerçevesinde araştırıcılık ve eğiticilik teknikleri ile ekip çalışması becerisini kazanır.
ÖÇ-4
Hasta ve yakınları ile sağlık personeli ve toplu beslenme çalışanlarına ilgili alanda eğitim verme yeteneği kazanır.
Program Çıktıları
PÇ-1
Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2
Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3
Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4
Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5
Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6
Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7
Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8
Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9
Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10
Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme