Mikrobiyotanın Bağırsak Sınırları Dışında Etkileri, Psikobiyotikler
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
6. Hafta
Geçirgen Bağırsak Sendromu, Mikrobiyota Değişikleri ve Beslenme
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
7. Hafta
Ara sınav
8. Hafta
Farklı Diyet Türlerinin Mikrobiyotaya Etkisi, Mikrobiyota Tabanlı Beslenme
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
9. Hafta
Güncel literatür tartışması, sunumlar
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
10. Hafta
Güncel literatür tartışması, sunumlar
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
11. Hafta
Güncel literatür tartışması, sunumlar
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
12. Hafta
Güncel literatür tartışması, sunumlar
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
13. Hafta
Güncel literatür tartışması, sunumlar
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
14. Hafta
Güncel literatür tartışması, sunumlar
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
15. Hafta
Final sınavı
16. Hafta
Final sınavı
17. Hafta
Final sınavı
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum
1
40
Derse Devam / Katılım
1
15
Final
1
45
ÖÇ-1
Beslenme ve mikrobiyota ilişkisini öğrenir.
ÖÇ-2
Sağlıklı mikrobiyotanın hastalıklar ile ilişkisini öğrenir.
Program Çıktıları
PÇ-1
Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2
Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3
Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4
Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5
Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6
Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7
Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8
Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9
Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10
Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme