Lisans
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Mezuniyet Projesi I

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
BES7003 7 Mezuniyet Projesi I 3/0/0 Z Türkçe 4
Dersin Amacı
Mesleki alanda literatür araştırma becerisine sahip olmak.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Sevil Nas
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri BU DERS BU DÖNEM AÇILMAYACAKTIR
Görüşme Saatleri ve Yeri ...............
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Tartışma

- Sunum
Temel Kaynaklar - Tez, seminer, proje konusu ile ilgili literatür
Diğer Kaynaklar -
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Proje hazırlama ilkeleri Proje, Uygulama
2. Hafta Proje hazırlama ilkeleri Proje, Uygulama
3. Hafta Araştırma planı ilkeleri Proje, Uygulama
4. Hafta Araştırma planı ilkeleri Proje, Uygulama
5. Hafta Literatür tarama ve araştırma, konunun belirlenmesi Proje, Uygulama
6. Hafta Literatür tarama ve araştırma, konunun belirlenmesi Proje, Uygulama
7. Hafta Hipotezlerin oluşturulması Proje, Uygulama
8. Hafta Vize Proje, Uygulama
9. Hafta Hipotezlerin oluşturulması Proje, Uygulama
10. Hafta Veri toplama ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi Proje, Uygulama
11. Hafta Veri toplama ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi Proje, Uygulama
12. Hafta Verilerin toplanması Proje, Uygulama
13. Hafta Verilerin toplanması Proje, Uygulama
14. Hafta Genel değerlendirme Proje, Uygulama
15. Hafta Final
16. Hafta Final
17. Hafta Final
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Projeler 1 100


ÖÇ-1Besin, beslenme ve diyetetik ile ilişkili güncel konularda araştırma planlar. 

ÖÇ-2Mesleki alanda literatür araştırma becerisine sahip olur. 

ÖÇ-3Araştırma hipotezi ve araştırma soruları oluşturur. 

ÖÇ-4Anlaşılır ve etkili bir şekilde araştırma proje önerisi yazar. 

ÖÇ-5Veri toplama ve analizi yöntemlerinin güçlü ve zayıf yönlerini ayırt eder.
Program Çıktıları
PÇ-1Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10
ÖÇ 1          
ÖÇ 2          
ÖÇ 3          
ÖÇ 4          
ÖÇ 5