Lisans
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Seminer I

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
BES7004 7 Seminer I 2/0/0 Z Türkçe 2
Dersin Amacı
Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili son bilimsel verileri araştırma, değerlendirme, yenilikleri tartışma ve derlenen bilgileri rapor etme ve sunmak.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Gözde Ekici
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Bu ders, bu eğitim-öğretim döneminde verilmemektedir.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
Temel Kaynaklar -Tez, seminer, proje konusu ile ilgili literatür
Diğer Kaynaklar
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Bilimsel yayın tarama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
2. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
3. Hafta Bilimsel yayın tarama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
4. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
5. Hafta Bilimsel yayın tarama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
6. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
7. Hafta Bilimsel yayın tarama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
8. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
9. Hafta Bilimsel yayın tarama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
10. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
11. Hafta Bilimsel yayın tarama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
12. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
13. Hafta Bilimsel yayın tarama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
14. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
15. Hafta Seminer Teslimi
16. Hafta Seminer Teslimi
17. Hafta Seminer Teslimi
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 100


ÖÇ-1Mesleki konularda kaynak taramasını, yorumlamasını öğrenir. 

ÖÇ-2Kaynakları bir araya getirebilir.
Program Çıktıları
PÇ-1Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10
ÖÇ 1          
ÖÇ 2