Araştırma hipotezi oluşturma, kütüphaneyi ve interneti kullanarak literatür araştırması yapma, araştırma dizaynını belirleme, istatistiksel yöntemleri uygulama, elde edilen verileri literatür bilgileri doğrultusunda yorumlama ve rapor halinde sunmanın öğretilmesi amaçlanmaktadır
Ön Koşullar
-
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
-
Öğretim Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Sevil Nas
Asistanlar
-
Ders Gün,Saat ve Yeri
Bu ders, bu eğitim öğretim yarıyılında verilmemektedir.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım
Tartışma
Soru-Yanıt
Takım/Grup Çalışması
Rapor Hazırlama ve/veya Sunma
Proje Tasarımı/Yönetimi
Temel Kaynaklar
Beslenme ve diyetetik ile sağlık alanındaki tez, seminer, proje konusu ile ilgili literatür.
Diğer Kaynaklar
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Literatür tarama, sunumların hazırlanması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
2. Hafta
Literatür tarama, sunumların hazırlanması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
3. Hafta
Literatür tarama, sunumların hazırlanması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
4. Hafta
Literatür tarama, sunumların hazırlanması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
5. Hafta
Literatür tarama, sunumların hazırlanması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
6. Hafta
Literatür tarama, sunumların hazırlanması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
7. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
8. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
9. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
10. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
11. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
12. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
13. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
14. Hafta
Sunumların yapılması.
Sözlü Anlatım, Proje, Uygulama
15. Hafta
Proje teslimi
16. Hafta
Proje teslimi
17. Hafta
Proje teslimi
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Projeler
1
100
ÖÇ-1
Veri toplama yöntemlerini öğrenir.
ÖÇ-2
Projeye uygun veri toplama araçlarını kullanır.
ÖÇ-3
Uygun istatistiksel yöntemleri kullanarak verileri analiz eder.
ÖÇ-4
Literatür bilgileri ile kendi verilerini karşılaştırarak yorumlar.
ÖÇ-5
Rapor yazma ilkelerine uygun rapor hazırlar.
Program Çıktıları
PÇ-1
Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2
Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3
Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4
Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5
Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6
Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7
Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8
Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9
Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10
Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme