Öğrenci,ülkelerin kültürlerini öğrenir, kültürel farklılıkları, kültürlerin mutfaklara etkisi, mutfak kültürlerinin tarihsel gelişimi ve yerel yemekleri tanır, uluslararası mutfakların sağlık üzerine etkilerini inceler.
Ön Koşullar
-
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
-
Öğretim Üyeleri
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
Bu ders bu yarıyıl verilmemektedir
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Sanal sınıf, senkron ders
Temel Kaynaklar
Ders notu
Diğer Kaynaklar
MacVeigh J. (Ed: Garza D), (2009). International cuisine, Clifton Park, NY, USA.
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim yayını, No:2171, Dünya Mutfakları I
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim yayını, No:2247, Dünya Mutfakları II
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Anadolu mutfak kültürünün kökenleri ve Türk mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2. Hafta
Fransız mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3. Hafta
İspanyol mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4. Hafta
İngiliz ve Balkan mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5. Hafta
İskandinav ve Rus mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6. Hafta
Orta, Kuzey, Güney Amerika ve Meksika mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7. Hafta
Ara sınav
8. Hafta
Çin mutfağı, Japon mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
9. Hafta
Hint mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10. Hafta
Kore mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11. Hafta
Malezya, Endonezya, Tayland ve Vietnam Mutfakları
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12. Hafta
Orta Doğu ve Afrika mutfağı
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13. Hafta
Diğer Asya Mutfakları (Orta Asya, Iran, Afganistan, Pakistan)