Mühendislik Fakültesi
İnşaat Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / İnşaat Mühendisliği İçin Akademik İngilizce I

İnşaat Mühendisliği İçin Akademik İngilizce I

CE1011 1 İnşaat Mühendisliği İçin Akademik İngilizce I 3/0/0 Z İngilizce 3
 Öğrencilerin kendi alanlarında İngilizceyi etkin bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla dilin okuma, okuduğunu / dinlediğini anlama, sunum yapma becerilerine hakim olmaları ve düşünme becersini kazanmalarıdır.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Ebru ERKAÇAN TEMİZ
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe :14:00-16:45 B1-4
Görüşme Saatleri ve Yeri Salı 14:00-15:00 Office: 4A-07-ATAKÖY
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ders interaktif olarak işlenir. Ayrıca demonstrasyon yapılır.
Temel Kaynaklar TEXTS FROM DIFFERENT SOURCES
Diğer Kaynaklar   Ders notları, video ve dinleme parçaları
1. Hafta INTRODUCTION Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
2. Hafta Essential Civil Engineering Skills Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
3. Hafta Civil Engineers vs Architects Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
4. Hafta Connecting the blocks + Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
5. Hafta Seven trends for infrastructure+ Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
6. Hafta An Alternative to Google Earth in Construction+ Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
7. Hafta How Next Gen Connectivity Solutions Power Global Mining+ Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
8. Hafta MIDTERM
9. Hafta : Innovative building solutions must be integrated to meet The European Green Deals climate goals. + Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
10. Hafta What is construction equipment? + Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
11. Hafta QUIZ+PRESENTATIONS Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
12. Hafta The engineering challenges of Grand Paris Express+ Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
13. Hafta What can construction learn from Japan? + Presentations Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
14. Hafta Revision + Presentation Öğrenci merkezli , interaktif, karma teknikler
Derse Devam / Katılım 1 0
Online Component 1 0

ÖÇ-1Uygun dil yapılarını, kelime bilgilerini ve bağlaçları anlar ve kullanır.
ÖÇ-2Metin içinde verilmek istenilen ana fikirleri anlar.
ÖÇ-3Metnin içindeki fikirlerin birbirleriyle olan ilişkisini kavrar.
ÖÇ-4Sunum hazırlama ve sunma becerisi kazanır.
ÖÇ-5Metindeki bir cümle ya da bir bölümdeki alt anlamları çıkartabilir. (BECERİ)
ÖÇ-6Birden fazla metindeki bilgileri değerlendirip sentezleyerek kullanır. (BECERİ)
ÖÇ-7Sözlü iletişimdeki anafikir(leri) anlar.
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin için ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11