Meslek Yüksek Okulu
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

BYA0013 - DAVRANIŞ BİLİMLERİ 2/0/0 SA Türkçe 2
Öğrencilere bir amaç edinmeyi sağlamak, algılama kapasitesinde artış yaratmak, tutum ve davranışların doğasını anlamaya yönelik çalışmalar yaparak; tüm bunların temelinde yatan nedenleri kavramalarını ve ona uygun çıkarımlarda bulunmalarını sağlamak
Ön Koşullar -
Özel Koşullar Davranış Bilimlerine Giriş dersi, sosyal bilimlerin iki temel alanını konu ediniyor. Bunlardan ilki, bireylerin davranışını etkileyen toplumsal güçleri konu alan sosyolojidir. Diğeri ise gerek kendimizde ve gerekse başkalarında gözlediğimiz bazı davranışları anlamada bizlere yardımcı olan psikolojidir. Gündelik hayatımıza ilişkin birçok olayı ve olguyu anlamamızda Davranış Bilimleri temel bir role sahiptir. Kendimize, hayata ve çevremize ilişkin gözlemlerimizi, sistematik bir bilgi ile birlikte geliştirmemiz günümüzde son derece önem kazanmıştır. Bu nedenle Davranış Bilimleri, işletme, pazarlama, siyaset bilimi, iletişim gibi alanlar için son derece önemli bilgi birikimine sahip bir disiplindir. İnsanoğlu bir toplumsal çevre içinde diğer insanlarla ilişki kurarak yaşamını sürdürür. Bizim dışımızda olan ancak bizi kontrol eden milyonlarca ilişki içinde yaşamaktayız. Davranış Bilimleri yaşamın her alanındaki ilişkileri ve bu ilişkiler içinde kendimizi anlamamızda yol gösterici kavram ve konuları ele alır. Bu açıdan tüm sosyal bilim dalları, Davranış Bilimleri ile yakın ilişki içindedir. Çünkü Davranış Bilimleri, insanı ve insanın etkileşim içinde olduğu çevreyi ve toplumu odak alır.
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Merve ESEOĞLU
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe, 15:00-16:45, CATSv3
Görüşme Saatleri ve Yeri Perşembe, 15:00-16:45, CATSv3 Sohbet Odası
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Dijital Uzaktan Eğitim olarak planlanmış olup Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecektir. Ders, Sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir.
Temel Kaynaklar -Prof.Dr.A.Can Baysal, “Davranis Bilimleri” Avciol Basim Yayin, 4.Baski
-Prof.Dr.Feyzullah Eroglu, “Davranis Bilimleri”, Beta Yayinlari, 4.Baski
Diğer Kaynaklar -Prof. Dr. Erol Eren, ''Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi'', Beta Yayınevi, 13. Baskı
1. Hafta Davranis Bilimlerinin Kavrami Sözlü Anlatım

ÖÇ-3Düsünce üretmek
ÖÇ-4Analiz yapabilmek
ÖÇ-5Iste basariyi saglamayi kavratmak
ÖÇ-6Davranış ve görgü kurallarını öğrenerek gündelik hayat ve iş hayatına entegre edebilmek.
PÇ-1Etkin iletişim kurma becerisi
PÇ-2Protokol çeşitlerini bilme becerisi
PÇ-3Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi
PÇ-4Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olma becerisi