Hemşirelik

GİRİŞİMCİLİK II

ISLU0006 GİRİŞİMCİLİK II 2/0/0 SAD Türkçe 2
 İş planı ögelerini tanımak. İş modeli oluşturmak ve iş planı hazırlamasını öğrenmek, örneklemek ve uygulamak. İş planı yazılmasında dikkat edilecek unsurları iş planına uyarlamak. Girişimci destek programlarını öğrenmek ve yararlanabileceği destekleri iş planına aktarmak. Yatırımcı sunumu ve etkili iletişim tekniklerini öğrenmek.
Ön Koşullar Ders dili Türkçedir ve Türkçe yeterlilik gerektirmektedir.
Eş Koşullar XXX Ders Adı...
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Artür Yetvart Mumcu
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe, 15:00, B302
Görüşme Saatleri ve Yeri Çarşamba 14:00
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Anlatım

Örnek Olay

Uygulama

Sunum

Görsel ve İşitsel Kaynaklar
Temel Kaynaklar

Eser G., 2021, Güncel bir yaklaşımla girişimcilik, Nobel yayınevi, İstanbul

Keskin, S. (2014). Türkiye'de kadın girişimcilerin durumu, Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi (9:1).

Ürper, Y. (2015) Girişimcilik ve İş Kurma, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir.

Diğer Kaynaklar  Veysel, A., & Yörük, D. (2006). BAĞIMSIZ GİRİŞİMCİLİK VE İÇ GİRİŞİMCİLİK ARASINDAKİ FARKLAR: KAVRAMSAL BİR ÇERÇEVE. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8(2), 155-173.

Veysel, A. Ğ. C. A., & Mustafa, K. U. R. T. (2007). İç girişimcilik ve temel belirleyicileri: Kavramsal bir çerçeve. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, (29), 83-112.

1. Hafta Girişimcilik kavramı ve özellikleri Sunum, Tartışma, Örnek Olay
2. Hafta Girişimcilik, girişimciliğin gelişimi ve girişimci düşüncenin temelleri Sunum, Tartışma, Örnek Olay
3. Hafta Girişimcilik süreci ve girişimcinin işlevleri Sunum, Tartışma, Örnek Olay
4. Hafta Yaratıcılık ve yaratıcılığı etkileyen faktörler Sunum, Tartışma, Örnek Olay