Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Yönetimi

BİTİRME PROJESİ I

SYİ 7000 7 BİTİRME PROJESİ I 0/4/0 Z Türkçe 15
Sanat Yönetimi konusunda eğitim alan öğrencilerimizin, mezun olduktan sonra içinde faaliyet gösterecekleri işletme ve kurumların  sanatsal ve idari yönetimleri hakkında bilinçlendirmek ve vizyon sahibi olabilmelerine ve gelişmelerine katkı sağlamak.

Ön Koşullar YOK
Eş Koşullar YOK
Özel Koşullar YOK
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Miraç Ümit, Dr. Öğr. Üyesi Beste Gökçe Parsehyan
Asistanlar Ar. Gör. Nazlı Miraç Ümit
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe 14:00-18:00 1C 15
Görüşme Saatleri ve Yeri Cuma 11.00-12.00 1 A 09
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ders anlatımı, sanatsal çözümlemeler, literatür takibi, makale okuma, araştırma, atölye çalışmaları
Temel Kaynaklar Tiyatro Tarihi       Oscar Gross Brockett (Teksas Üniversitesi öğretim üyesi)

Dost Kitabevi, basım 2000

Düşünce Tarihi   Orhan Hançerlioğlu

Remzi Kitabevi, basım 2008

Müzik Tarihi           Ahmet Say

Müzik Ansiklopedisi Yayınları, 3. Baskı-1997

Edebiyat Kuramları ve Eleştiri          Berna Moran

İletişim Yayınları, 12. Baskı-2004

Sanat Eğitimi Kuramları      Prof. Dr. İnci San

Ütopya Yayınları, basım 2000

Dünden Bugüne Tiyatro Düşüncesi          Prof. Dr. Sevda Şener

Dost Yayınları, 5. Baskı-2008

Açık Kapı           Peter Brook                                                                                                                                                   Yapı Kredi Yayınları, 2. Baskı-2008

Perde’li Düşünceler      İsmail Ertürk

Yapı Kredi Yayınları, 1. Baskı-2008

Dünya Tiyatrosu Tarihi 1-2      Prof. Dr. Özdemir Nutku

Diğer Kaynaklar
1. Hafta Proje dosyasının hazırlanması, kaynak arayışı (bütçe çalışması), potansiyel sponsorların belirlenmesi Uygulama
2. Hafta Proje dosyasının hazırlanması, kaynak arayışı (bütçe çalışması), potansiyel sponsorların belirlenmesi Uygulama
3. Hafta Proje dosyasının hazırlanması, kaynak arayışı (bütçe çalışması), potansiyel sponsorların belirlenmesi Uygulama
4. Hafta Proje dosyasının hazırlanması, kaynak arayışı (bütçe çalışması), potansiyel sponsorların belirlenmesi Uygulama
5. Hafta Proje dosyasının hazırlanması, kaynak arayışı (bütçe çalışması), potansiyel sponsorların belirlenmesi Uygulama
6. Hafta Proje dosyasının hazırlanması, kaynak arayışı (bütçe çalışması), potansiyel sponsorların belirlenmesi Uygulama
7. Hafta Ara sınav
8. Hafta Proje Mekanının ve tarihlerinin belirlenmesi Uygulama
9. Hafta Proje Mekanının ve tarihlerinin belirlenmesi Uygulama
10. Hafta Proje Mekanının ve tarihlerinin belirlenmesi Uygulama
11. Hafta Projede yer alacak sanatçıların belirlenmesi Uygulama
12. Hafta Projede yer alacak sanatçıların belirlenmesi Uygulama
13. Hafta Projede yer alacak sanatçıların belirlenmesi Uygulama
14. Hafta Projede yer alacak sanatçıların belirlenmesi Uygulama
15. Hafta Final Final
16. Hafta Final Final
17. Hafta Final Final

ÖÇ-11. Sanatın ekol akım süreci konusunda bilgi sahibidir
ÖÇ-22. Sanat yönetimi sanat üretimi sanatçı ve izleyici konusunda duyarlılık kazanmıştır.
ÖÇ-33. Sanatın doğru yönetilmesine katkı koyar.
ÖÇ-44. Ürettiği projenin hangi hedef kitleye hitap edeceğini bilir.
ÖÇ-55. Sanatı ve zanaatı birbirinden ayırt eder.
PÇ-1Sanat ve sanat yönetimi ile ilgili malzeme ve teknikler ile kavram ve terimler konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-2Sanatın her alanında tarihsel örnekleri, dönemleri, akım ve sanatçıları üslup, konu ve malzeme ve teknik özellikleri ile tanıyacak şekilde sanat tarihi konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-3Mesleki etik değerler konusunda bilgi sahibidir
PÇ-4Sanat Yönetimi ile ilgili kurumsal (Resmi veya özel kurumlar –Kültür Bakanlığı, Kültür Müdürlükleri, İl Kültür Başkanlıkları, Sanat Vakıf ve Dernekleri gibi-, Müzecilik, Sanat Galericiliği, Sanat Müzayedeciliği, Sanat Fuarcılığı, Sanat Yayıncılığı, Festival organizasyonu, tiyatro, opera ve sahne sanatları ile ilgili diğer alanlarda) yapılanma ve süreçler hakkında bilgi sahibidir. Bu bilgileri uygulayabilir.
PÇ-5Zaman ve mekan koşullarını değerlendirerek bu koşullar çerçevesinde bir proje tasarlar ve yönetir.
PÇ-6Tanıtım ve halkla ilişkiler alanlarındaki temel bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kullanır
PÇ-7Alanıyla ilgili temel sorunları tanır ve bu sorunları tartışır. Bu sorunları Küresel ve bölgesel sorunlarla (çevre vb.) ilişkilendiren tasarımlar gerçekleştirebilir.
PÇ-8İşletmecilikle ilgili temel bilgilere sahiptir ve sanat yönetimiyle ilişkilendirebilir.
PÇ-9Yeniliklere açıktır ve yenilikleri alana uyarlayabilir
PÇ-10Dünya’daki ve Türkiye’deki önemli sanat kurum ve etkinliklerini tanır ve bunların yerini belirleyebilir.
PÇ-11Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini ekonomik anlamda yapılandırabilir
PÇ-12Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini kültürel anlamda yapılandırabilir.
PÇ-13Kütüphane ve arşiv çalışmasının önemini bilir ve araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-14Sanat ve kültür alanında disiplinlerarası düşünür, Sanat Yönetiminin farklı alt disiplinlerini değerlendirecek çözümleyici bakış açısına sahiptir.
PÇ-15Sanat ve Sanat Yönetimi ile ilgili yasal düzenleme ve işlemler konusunda bilgi sahibidir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15