Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Yönetimi

Almanca I

YDD1001 1 Almanca I 3/0/0 Z Almanca 3
Almanca dersleri Avrupa Dil Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme Çerçevesi (European Common Reference Frame) doğrultusunda ve bütün dil becerilerini (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) geliştirmeye yönelik bir programla yürütülmektedir.
A1.1 ve A1.2 basamağında yürüttüğümüz program öğrencilerin somut ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, çok sık kullanılan ifade şekillerini ve basit cümleleri anlamaları ve kullanabilmelerini, kapsamaktadır. Karşısındakiler yavaş ve anlaşılır konuşur ve yardımcı olurlarsa, onlarla basit şekilde anlaşabilmeleri bu program sonucunda mümkündür.
Kendilerini ve başkalarını tanıtabilmelerini, başka kişilere kişisel sorular yöneltebilmelerini ve bu tür sorulara karşılık verebilmelerini(nerede oturdukları kimleri tanıdıkları, nelerden hoşlandıkları vb.) Kritik düşünce yetisinin kazandırılması Farklı kültürlerle kendi kültürünü karşılaştırma ve farklı olanı kabul etme
Grup çalışmalarıyla, bir çalışmanın farklı özelliklere sahip kişilerle, etik değerler
Ön Koşullar YOK
Eş Koşullar YOK
Özel Koşullar Derse katılım ve Proje teslimi
Öğretim Üyeleri Öğr.Gör. Ayşe Güvenir
Asistanlar YOK
Ders Gün,Saat ve Yeri Salıları, 16.00-18.45 arasında, 4B-04/06
Görüşme Saatleri ve Yeri Salıları, 13.00-14.30 saatleri arasında,4-A-03/05
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Öğrenci odaklı, analitik düşünmeyi ve krıtik düşünmeyi sağlayıcı
Temel Kaynaklar -
Hermann Funk, Christina Kuhn, Silke Demme : Studio d A1, Deutsch als Fremdsprache , Kurs – und Übungsbuch , Teilband 1  Rita Maria Niemann, Dong Ha Kim :Studio d A1, Deutsch als Fremdsprache , Sprachtraining Wörterbuch Deutsch als Fremdsprache () Lesenovelle
Diğer Kaynaklar -
Dersin hocası tarafından  hazırlanmış Çalışma Kağıtları ve farklı kitaplardan oluşturulan derlemeler
1. Hafta Dersin hedeflerinin anlatılması,kitap ve kaynaklarla ilgili bilgi verilmesi, enternasyonal sözcükler, önemli Alman kişilikler Komünikasyona dayalı
2. Hafta Kendini tanıtma basit soru cümleleri Komünikasyona dayalı
3. Hafta Soru cümleleri Komünikasyona dayalı
4. Hafta Fiil Çekimi Komünikasyona dayalı
5. Hafta Fiil Çekimleri ve cümle kurma Komünikasyona dayalı
6. Hafta Cafe'de sohbet, soru cümleleri Komünikasyona dayalı
7. Hafta Soru cümleleri ve şimdiki zaman Komünikasyona dayalı
8. Hafta Belirli ve belirsiz artikellerin çoğul durumları, Vize Komünikasyona dayalı
9. Hafta Belirli ve belirsiz artikeller devam Komünikasyona dayalı
10. Hafta Kursta komünikasyon, kurstaki eşyaların öğrenilmesi Komünikasyona dayalı
11. Hafta Yeni isimlerin listelenmesi, tekil ve çoğul artikeller Komünikasyona dayalı
12. Hafta Olumsuz ifadeler Komünikasyona dayalı
13. Hafta Cümle tipleri Komünikasyona dayalı
14. Hafta Ülkeler, şehirler ve yönler Komünikasyona dayalı
15. Hafta Haritayla Çalışma, ülkeler ve dilleri Komünikasyona dayalı
16. Hafta Grafik anlama, ve olmak fiilinin geçmiş zamanı Komünikasyona dayalı
17. Hafta Final Komünikasyona dayalı
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-11)Kendi kütürünü ve başka kültürleri tanıma
ÖÇ-22)Farklı olana saygı
ÖÇ-33)Farklı stratejileri kullanma
ÖÇ-44)Bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenme ve kullanma
ÖÇ-55)Kritik düşünme yetisinin kazanılması
PÇ-1Sanat ve sanat yönetimi ile ilgili malzeme ve teknikler ile kavram ve terimler konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-2Sanatın her alanında tarihsel örnekleri, dönemleri, akım ve sanatçıları üslup, konu ve malzeme ve teknik özellikleri ile tanıyacak şekilde sanat tarihi konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-3Mesleki etik değerler konusunda bilgi sahibidir
PÇ-4Sanat Yönetimi ile ilgili kurumsal (Resmi veya özel kurumlar –Kültür Bakanlığı, Kültür Müdürlükleri, İl Kültür Başkanlıkları, Sanat Vakıf ve Dernekleri gibi-, Müzecilik, Sanat Galericiliği, Sanat Müzayedeciliği, Sanat Fuarcılığı, Sanat Yayıncılığı, Festival organizasyonu, tiyatro, opera ve sahne sanatları ile ilgili diğer alanlarda) yapılanma ve süreçler hakkında bilgi sahibidir. Bu bilgileri uygulayabilir.
PÇ-5Zaman ve mekan koşullarını değerlendirerek bu koşullar çerçevesinde bir proje tasarlar ve yönetir.
PÇ-6Tanıtım ve halkla ilişkiler alanlarındaki temel bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kullanır
PÇ-7Alanıyla ilgili temel sorunları tanır ve bu sorunları tartışır. Bu sorunları Küresel ve bölgesel sorunlarla (çevre vb.) ilişkilendiren tasarımlar gerçekleştirebilir.
PÇ-8İşletmecilikle ilgili temel bilgilere sahiptir ve sanat yönetimiyle ilişkilendirebilir.
PÇ-9Yeniliklere açıktır ve yenilikleri alana uyarlayabilir
PÇ-10Dünya’daki ve Türkiye’deki önemli sanat kurum ve etkinliklerini tanır ve bunların yerini belirleyebilir.
PÇ-11Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini ekonomik anlamda yapılandırabilir
PÇ-12Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini kültürel anlamda yapılandırabilir.
PÇ-13Kütüphane ve arşiv çalışmasının önemini bilir ve araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-14Sanat ve kültür alanında disiplinlerarası düşünür, Sanat Yönetiminin farklı alt disiplinlerini değerlendirecek çözümleyici bakış açısına sahiptir.
PÇ-15Sanat ve Sanat Yönetimi ile ilgili yasal düzenleme ve işlemler konusunda bilgi sahibidir.