Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Yönetimi

YABANCI DİL IV

YDI4001 4 YABANCI DİL IV 3/0/0 Z Türkçe 3
 Öğrenilmiş olan Temel zamanları tekrar ederek pekiştirmek, orta düzeyde sanatla ilgilibir makaleyi okuyup anlayabilmek, Temel Dil bilgisi kurallarının tamamına vakıf olmak, belirli konularda ‘’Giriş-Gelişme-sonuç’’ biçiminde kurallara uygun kompozisyon yazmak
Ön Koşullar A2 seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak.
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar yok
Öğretim Üyeleri Okutman Seval Sarıyıldız
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe, 13.00-15:50 CATS Online Platform
Görüşme Saatleri ve Yeri Seval Sarıyıldız Aksu, Perşembe 11.30-12.30, Ataköy, 1A18
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Öğrenci Merkezli, Soru-cevap-sonuç çıkarma, Reading Comprehension, yazma geliştirme amaçlı yazı çalışmaları-hikaye tamamlama ve çözümleme, sunum yaparak öğrenileni kavratma yöntemleri.
Temel Kaynaklar -Art and Design, Express Publishing, 2015, CATS portalı
Diğer Kaynaklar - Power Point Sunumlar, Ders notları, Dinleme ve video kayıtlar
1. Hafta Kayıt Sözlü Anlatım
2. Hafta Learning about sketches and drawings, asking about completion Sözlü Anlatım
3. Hafta Learning about applied arts, identifying a main idea. Sözlü Anlatım
4. Hafta Learning about graphic arts, providing reasons. Sözlü Anlatım
5. Hafta Learning about fine arts, asking about location Sözlü Anlatım
6. Hafta Learning about art movements, describing expectations Quiz Sözlü Anlatım
7. Hafta Learning about photography, making a prediction Sözlü Anlatım
8. Hafta Ara Sınav Ara Sınav
9. Hafta Learning about photo editing, making suggestions Sözlü Anlatım
10. Hafta Learning about fonts, asking for an opinion Sözlü Anlatım
11. Hafta Learning more about fonts, confirming a prediction Sözlü Anlatım
12. Hafta Learning about layout, describing limitations Sözlü Anlatım
13. Hafta Learning about CAD, discussing familiarity Sözlü Anlatım
14. Hafta Konu tekrarı. Öğrenilen zamanların tümünün karışık alıştırmalar ile pekişmesi Sözlü Anlatım
15. Hafta Final
16. Hafta Final
17. Hafta Final
Derse Devam / Katılım 14 15

ÖÇ-1Zamanları kullanarak kendini ifade edebilecek, belirli konularda konuşmalara katılabilecek
ÖÇ-2Okunan makaleyi kavrayabilecek, inceleyebilecek, tanımlayabilecek.
ÖÇ-3İfade biçimleri kullanarak istenileni derleyebilecek, kıyaslayarak çözümleyebilecek
ÖÇ-4Okuduğu ya da dinlediği bilgileri yorumlayabilecek
ÖÇ-5Okunan parça ve paragrafları gözden geçirerek, kıyaslayarak ifade edebilecek
PÇ-1Sanat ve sanat yönetimi ile ilgili malzeme ve teknikler ile kavram ve terimler konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-2Sanatın her alanında tarihsel örnekleri, dönemleri, akım ve sanatçıları üslup, konu ve malzeme ve teknik özellikleri ile tanıyacak şekilde sanat tarihi konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-3Mesleki etik değerler konusunda bilgi sahibidir
PÇ-4Sanat Yönetimi ile ilgili kurumsal (Resmi veya özel kurumlar –Kültür Bakanlığı, Kültür Müdürlükleri, İl Kültür Başkanlıkları, Sanat Vakıf ve Dernekleri gibi-, Müzecilik, Sanat Galericiliği, Sanat Müzayedeciliği, Sanat Fuarcılığı, Sanat Yayıncılığı, Festival organizasyonu, tiyatro, opera ve sahne sanatları ile ilgili diğer alanlarda) yapılanma ve süreçler hakkında bilgi sahibidir. Bu bilgileri uygulayabilir.
PÇ-5Zaman ve mekan koşullarını değerlendirerek bu koşullar çerçevesinde bir proje tasarlar ve yönetir.
PÇ-6Tanıtım ve halkla ilişkiler alanlarındaki temel bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kullanır
PÇ-7Alanıyla ilgili temel sorunları tanır ve bu sorunları tartışır. Bu sorunları Küresel ve bölgesel sorunlarla (çevre vb.) ilişkilendiren tasarımlar gerçekleştirebilir.
PÇ-8İşletmecilikle ilgili temel bilgilere sahiptir ve sanat yönetimiyle ilişkilendirebilir.
PÇ-9Yeniliklere açıktır ve yenilikleri alana uyarlayabilir
PÇ-10Dünya’daki ve Türkiye’deki önemli sanat kurum ve etkinliklerini tanır ve bunların yerini belirleyebilir.
PÇ-11Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini ekonomik anlamda yapılandırabilir
PÇ-12Sanat üretimine yönelik arz- talep dengesini değerlendirerek sanat üretimini kültürel anlamda yapılandırabilir.
PÇ-13Kütüphane ve arşiv çalışmasının önemini bilir ve araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibidir.
PÇ-14Sanat ve kültür alanında disiplinlerarası düşünür, Sanat Yönetiminin farklı alt disiplinlerini değerlendirecek çözümleyici bakış açısına sahiptir.
PÇ-15Sanat ve Sanat Yönetimi ile ilgili yasal düzenleme ve işlemler konusunda bilgi sahibidir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15